Новините: Най-важното за деня, 5 декември

2265
Новините: Най-важното за деня, 5 декември
Снимка: БГНЕС

Държавата започва масирани проверки в болниците, бизнесът се обяви против ревизията на приватизацията, а научни проекти за 350 млн. лв. се бавят.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния вторник, 5 декември.

ДЪРЖАВАТА ТРЪГВА СРЕЩУ ИЗТОЧВАНЕТО НА НЗОК И ПРАКТИКАТА "БОЛНИЦА В БОЛНИЦАТА"

Министерството на здравеопазването, МВР и прокуратурата започват масирани съвместни проверки в болниците в страната, които получават средства от НЗОК. Това стана ясно на нарочна пресконференция, на която присъстваха ресорният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров.

ЗАБРАНИХА НА РУСИЯ ДА УЧАСТВА НА ЗИМНАТА ОЛИМПИАДА В ПЬОНЧАН

Международният олимпийски комитет взе решение да не допуска Русия до участие в предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан, Корея заради системно нарушаване на антидопинговите правила.

БИЗНЕСЪТ СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ РЕВИЗИЯТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) разпространи становище във връзка с идеята на управляващите за премахване на давностния срок за престъпления, свързани с приватизацията, като те определят като "изключително неприемливо" поредният опит да се демонизира приватизацията.

РАЗСЕКРЕТЯВАТ ДОКЛАДА НА БАН ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

Докладът, който трябваше да даде отговор може ли АЕЦ "Белене" да е жизнеспособен проект, ще бъде разсекретен. Това се случи, след като БЕХ реши да даде съгласието си БАН да публикува на интернет страницата си всички материали по сключения между двете страни договор. По рано днес

По-рано днес "Зелените" обвиниха правителствоточе има договорка с Русия "Белене" да се построи.

"БУЛГАРТАБАК": ЗАРАДИ ЛИЧНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ МАНИПУЛАТОРИ, ФИНАНСИРАНИ ОТВЪН, ИСКАТ ДА НИ УНИЩОЖАТ

"Булгартабак - Холдинг" АД е изправено пред безпрецедентна по своя характер негативна медийна кампания, основаваща се изцяло на инсинуации, които целят да увредят реномето и пазарите на холдинга. Това се казва в официална позиция на дружеството по повод обвиненията за контрабанда на цигари в Турция и непрозрачност на собствеността.

НАУЧНИ ПРОЕКТИ ЗА 350 МЛН. ЛВ. СЕ БАВЯТ

С един-два месеца ще се забави крайната оценка на кандидатстващите за 350 млн. лева по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" проекти за центрове за върхови постижения и центрове по компетентности.

НИНОВА ОБВИНИ ГЕРБ В ЛЪЖИ ЗА УЧАСТИЕТО Ѝ В ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Поредната престрелка чрез медиите между БСП и ГЕРБ вече е факт. Огън този път откри председателят на БСП Корнелия Нинова, която обвини партията на Бойко Борисов в няколко лъжи.

ГЕРБ ОТГОВОРИ НА НИНОВА - ИСКАЛА ДА РЕАБИЛИТИРА ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Днес Корнелия Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена - значи всичко е наред. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция на партията.

БАН: ОТКАКТО Е ЧЛЕН НА ЕС, БЪЛГАРИЯ Е ПОСТИГНАЛА ПРОГРЕС ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НА ИКОНОМИКАТА

България е постигнала прогрес във всички области на икономиката за 10-те си години като член на ЕС. Това е основният извод, около който се обединиха учените от Института за икономически изследвания на БАН по време на дискусията за ефектите от присъединяването на страната ни към ЕС.

ИСПАНИЯ ОТТЕГЛИ МЕЖДУНАРОДНАТА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ПУЧДЕМОН И МИНИСТРИТЕ МУ

Испанският върховен съд взе решение да оттегли международната заповед за арест на отстранения лидер на Каталуния Карлес Пучдемон. Решението важи и за четирима бивши членове на регионалното правителство. Всички те избягаха в Белгия след като регионалният парламент едностранно обяви независимост.

3,7 МЛН. ДУШИ СА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ

Заетите лица в икономиката са 3 716 9000, а общият брой отработени часове е 1 490 400, сочат данните на Националната статистика.

КОЛАТА, КОЯТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТКРАДНЕ

И нещо любопитно в края на бюлетина. Българска компания е разработила автономна биометрична система за защита от кражба на автомобили. Компанията посочва, че в 99,2% от опитите на кражба на автомобил биват спирани от нейната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com