Новините: Най-важното за деня, 6 октомври

9238
Новините: Най-важното за деня, 6 октомври
Снимка: Нова телевизия

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

УПРАВЛЯВАЩИ ЗАПЛАШВАТ ОТКРИТО ВИКТОР НИКОЛАЕВ

Двама представители на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" си позволиха открито да оказват натиск върху водещия на сутрешния блок по Нова телевизия Виктор Николаев. По време на гостуванията си в студиото депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов един след друг отправиха реплики, правейки аналогия между въпросите на водещия и съдбата на бившата му колежка Ани Цолова.

ГЕРБ СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ АНТОН ТОДОРОВ. НОВА TV: ПОВЕДЕНИЕТО МУ Е НЕДОПУСТИМО

Ръководството на ГЕРБ излезе с позиция, в която се разграничава от поведението и тезите на депутата Антон Тодоров в участието му в "Здравей, България" в Нова ТВ. "ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение", се казва в съобщение от партията.

ЦВЕТАНОВ СЕ ИЗВИНИ ЗА СКАНДАЛА, НО ОБЯВИ, ЧЕ ТОДОРОВ ОСТАВА ДЕПУТАТ

Извинявам се от името на цялата парламентарна група заради поведението днес на Антон Тодоров в едно телевизионно студио. Така лидерът на депутатите от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира пред "Панорама" заплахите, които Тодоров отправи към Виктор Николаев в ефира на Нова тв тази сутрин.

ВЪРНАХА ЛИЦЕНЗА НА "ЕМКО"

Лицензът на оръжейното предприятие „Емко” е върнат. Това бе обявенo на днешното заседанието на междуведомствентия съвет, който трябваше да реши съдбата на компанията. Докладът на МВР за безопасността в оръжейното предприятие е положителен и в него пише, че нередностите са отстранени.

РАБОТНИЦИ ОТ "ЕМКО" ОБВИНИХА ДЪРЖАВАТА В КРАЖБА, ОТ "ДУНАРИТ" ГИ ПОДКРЕПЯТ


След като в началото на седмицата (2 октомври) работниците от "Емко" се събраха пред Министерски съвет, днес (6 октомври) те сториха същото, макар лицензът за внос и износ на предприятието да беше върнат. Оръжейниците от предприятието, подкрепени и от техните колеги от "Дунарит", скандираха "мафия" и "оставка" под прозорците Министерски съвет.

ЕК НИ ПРЕПОРЪЧА ДА НАМАЛИМ УНИВЕРСИТЕТИТЕ СИ ДО 10

Системата от висши училища и научни организации в България е много фрагментирана и за да се подобри качеството на научните изследвания, е необходимо университетите да бъдат намалени до 10, а финансирането за тях да бъде увеличено двойно. В момента те са 52. Това е една от главните препоръки от партньорското изследване за подобряване на оценката и финансирането на научните организации и висшите училища у нас.

ЧУЖДИ СЛУЖБИ ЩЕ МОГАТ ДА ПРИХВАЩАТ ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯ И У НАС

Революционен закон за борбата с трансграничната престъпност предлага Министерство на правосъдието. Става въпрос за проект на Закон за Европейската заповед за разследване, с който чужди служби ще могат дори да извършват прихващания на далекосъобщения на българска територия.

КАТАЛУНИЯ МОЖЕ ДА СТАРТИРА ПРОЦЕДУРАТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ НА 10 ОКТОМВРИ

Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон е направил молба да бъде изслушан от каталунския парламент във вторник, 10 октомври. На това изслушване той ще представи доклад относно политическата ситуация в автономната испанска провинция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com