Новините: Най-важното за деня, 7 декември

2431
Новините: Най-важното за деня, 7 декември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 7 декември.

ИЗБУХНАХА СБЛЪСЪЦИ МЕЖДУ ИЗРАЕЛЦИ И ПАЛЕСТИНЦИ НА ЗАПАДНИЯ БРЯГ

В центъра на град Хеброн, разположен на Западния бряг на река Йордан, са избухнали сблъсъци между палестинци и израелски военнослужещи.

ВАШИНГТОН ЗАПОЧВА "НЕЗАБАВНО" С ПРЕМЕСТВАНЕТО НА ПОСОЛСТВОТО В ЙЕРУСАЛИМ

Държавният департамент на САЩ ще започне „незабавно” подготовката за преместването на посолството страната в Израел от Тел Авив в Йерусалим, като същевременно засили мерките за сигурност, за да защити американските граждани в Близкия изток, съобщи държавният секретар Рекс Тилърсън.

ВЪЛНА ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ РЕАКЦИИ СРЕЩУ ТРЪМП ЗАРАДИ ЙЕРУСАЛИМ

Очакваното в крайна сметка решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел предизвика истинска буря от реакции, като тя беше насочена срещу действията на държавния глава на САЩ.

ЕРДОГАН И ГРЪЦКИЯ ПРЕЗИДЕНТ СЕ СКАРАХА ЗАРАДИ ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР

Напрежение между турския президент Реджеп Ердоган и гръцкия му колега Прокопис Павлопулос възникна по време на срещата им в Гърция относно въпроса за Лозанския договор.

ХРИСТО ИВАНОВ СЕ ОПЛАКА, ЧЕ БНТ И ОЩЕ ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГО СПРЕЛИ ДА ГОВОРИ ЗА "БУЛГАРТАБАК"

За "похлупак от мълчание" относно "Булгартабак" заговори лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов. Причината – наложено медийно мълчание.

БЪЛГАРИЯ Е ЗАСТРАШЕНА ОТ ПО 34 ХИЛ. ЕВРО ГЛОБА НА ДЕН

Европейската комисия заведе две дела пред Европейския съд срещу България. Първото е заради това, че не сме уведомили ЕК дали сме транспонирали изцяло в законодателството си Директивата относно колективното управление на правата.

БСП ИСКА КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА РЕЕКСПОРТА НА ЛЕКАРСТВА

Парламентарната група на БСП ще внесе промени в Наказателния кодекс, според които ще се въведе наказателна отговорност за реекспорт на лекарства. Това обяви днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова, като уточни, че новите текстове ще бъдат внесени другата седмица.

ПАРТИЯТА НА ШУЛЦ РЕШИ ДА ПРЕГОВАРЯ С МЕРКЕЛ

Конгресът на Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) гласува партията да започне преговори с консервативния блок ХДС/ХСС на Ангела Меркел за сформиране на коалиционно правителство.

БРИТАНСКИ МИНИСТЪР ПРИЗНА, ЧЕ ЛОНДОН НЕ Е ПРАВИЛ АНАЛИЗ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЕФЕКТИ НА BREXIT

Великобритания не е правила официално секторно изследване и няма официални оценки за ефекта от Brexit върху британската икономика. Това стана ясно от изказване на британския министър по въпросите на Brexit Дейвид Дейвис пред една от комисиите на британския парламент, предаде EurActiv.

ЕДИНОДУШНО И БЕЗ ДЕБАТИ ДЕПУТАТИТЕ НАМАЛЯВАТ АДМИНИСТРАТИВНАТА ТЕЖЕСТ

Народното събрание прие на първо четене промени в три закона с цел намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса.

КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: СТРАНИТЕ, КОИТО СЕ РАЗВИВАТ НАЙ-ДОБРЕ, СА ТЕЗИ, КОИТО ГЛЕДАТ НАПРЕД

Страните, които се развиват най-добре, са тези, които гледат напред и си представят какво трябва да се направи. Това заяви главният изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

ТВЪРДЕНИЕ: ПРОСРОЧЕНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА "ПИРОГОВ" ЗА ПРЪВ ПЪТ СА НАМАЛЕНИ

Просрочените задължения за първи път са намалени. Цените и медикаментите са намалени с 10%. Ако това е лошо управление, нека да управляваме зле. Това заяви уважаваният специалист проф. Николай Габровски, който е част от ръководството на "Пирогов".

АХМЕД МУСА ПРИЗНА, ЧЕ РАБОТИЛ СЪС ЗАПОДОЗРЯН ЗА ВРЪЗКИ С "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА"

Като една птица, освободена от кафеза, така се чувствам – това заяви обвиненият за разпространение на радикален ислям имам Ахмед Муса. 

ТРИ ОТКАЗА ЗА РАБОТА - КРАЙ СЪС СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ

Затягаме режима за хората, които отказват да работят. Ангажиментът на нашето правителство е всички хора да работят. Това заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

НАЙ-РАНО ПРЕЗ 2021 г. МОЖЕМ ДА СМЕНИМ ЛЕВА С ЕВРОТО

Три години е минималният период до въвеждане на еврото в България, след като влезем в така наречената чакалня.

ВОЗИМ ГОСТИТЕ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО В ЧИСТО НОВИ КОЛИ, МАКРОН И МЕРКЕЛ - В СПЕЦИАЛНИ

40 леки коли ще возят министрите и еврокомисарите, а с 40 микробуса ще пътуват делегациите по време на предстоящото председателството на ЕС, на което домакин е България. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com