Новините: Най-важното за деня, 8 септември

8674
Новините: Най-важното за деня, 8 септември
Снимка: Actualno.com

Научете най-важното от днешния 8 септември, в специалния новинарски бюлетин на Actualno.com.

АПАРТАМЕНТГЕЙТ: КМЕТЪТ НА "ВИТОША" Е РАБОТЕЛ В ДРУЖЕСТВОТО, ОТ КОЕТО МАЙКА МУ МУ КУПУВА ИМОТИ

Нови разкрития по скандалната история с кмета на район "Витоша" - Теодор Петков и семейството му бяха оповестени днес, 8 септември. Гражданските сдружения, които преди няколко дни съобщиха за нередности около съмнителни сделки с имоти на Петков, сега посочват, че той е работел в общинското дружество, от което майка му се е сдобила с евтини имоти.

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ НА ДБ С ОБЯСНЕНИЕ ЗА СНИМКИТЕ НА ГОДЕНИЦАТА СИ

Снимките на годеницата на архитект Борислав Игнатов, кандидатът за кмет на "Демократична България" за София, които бяха използвани от агенция ПИК за безпрецедентна медийна атака, са истински и са използвани за изнудване. Това казва самият Игнатов в своя публикация в личния си Facebook профил.

МАРЕШКИ: БИ БИЛО ИЗВРАТЕНО ДА ПОДКРЕПЯ МАЯ МАНОЛОВА, ТЯ Е "ТРОЯНСКИ КОН" ЗА ГЕРБ

Изказването му е във връзка с апела към президента Румен Радев, той да напусне поста си и да се кандидатира за кмет на София. Марешки посочи, че призивът е съвсем добронамерен и е във връзка с това, че като държавен глава функциите на Радев "са орязани", а в същото време той има свои идеи, които не може да реализира. "А най-прекият път към това, да покажеш своите качества, е да се кандидатираш за кмет на София. Така, както навремето тръгна Бойко Борисов. Няма нищо страшно, както Мая Манолова напусна поста си на омбудсман, президентът да го направи, ако счита, че ръцете му са вързани", обясни заместник-председателят на Народното събрание.

КЗП: ФОКУСИРАМЕ СЕ ВЪРХУ ОНЛАЙН ПРОДАЖБАТА НА УЧЕНИЧЕСКИ ДРЕХИ И ПОСОБИЯ

„Понякога търговците с цел наистина да улеснят родителите предлагат такъв тип оферти, но невинаги това е най-изгодната цена. Затова един от акцентите при нашите проверки е коректното обявяване на тези цени. А когато говорим за различен тип промоции, акции, намаления – проследяваме дали съответства на действителността този анонс“, посочи Маргаритов. Той добави, че при проверките се обръща внимание още на безопасността на стоките и верността на информацията за техните характеристики, които често биват описвани доста примамливо да родителите.

МЕСТНИ ИЗБОРИ В РУСИЯ ДНЕС

Днес (08.09.19 г.) в Русия се провеждат местни избори. Гражданите на страната избират ръководители на съставни единици на Руската федерация и членове на законодателни асамблеи, кметове на градове и депутати, представителни органи на общинските власти. По традиция гласуването се провежда на избирателни секции от 08:00 ч. до 20:00 ч. местно време.

ХЪРВАТИЯ ПОЕМА АНГАЖИМЕНТА ПО РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Хърватия поема ангажимента по организиране разширяването на Европейския съюз. Хърватската държава ще трябва да продължи започнатото от България. А именно - през последните две години българската страна положи много усилия за връщането на Балканите в дневния ред на Обидена Европа. Предполага се, че хърватският евродепутат Дубравка Шуица от ЕНП вероятно ще бъде номинирана за еврокомисар по разширяването в ръководената от Урсула фон дер Лейен Европейска комисия, съобщиха македонски медии, позовавайки се на дипломатически източници от Брюксел.

101 "НЕРЕДОВНИ" ОТ 131 ПРОВЕРЕНИ ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ НА МВР

Спецакция по безопасност на движението е била проведена от служители на сектор "Специализирани полицейски сили" за времето от 11:00 ч. до 23:00 ч. вчера (07.09.19 г.). Проверките са осъществени на територията на РУ-Карлово и РУ-Хисаря, във връзка с отчетено повишение на пътнотранспортни произшествия с пострадали и тенденция за неправилно използване на мобилни телефони от шофьорите.

ДЕМОНСТРАЦИИ ПРЕД АМЕРИКАНСКОТО КОНСУЛСТВО В ХОНКОНГ ИМАШЕ И ДНЕС

Стотици продемократични активисти протестираха пред американското консулство в Хонконг в нов призив към международната общност да окаже натиск върху Пекин да спазва демократичните права и свободи. Демонстрациите в автономния регион не стихват вече трети месец на фона на тежките сблъсъци между полиция и активисти.

ДЕТЕ ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ НИКОЛАЕВО

Дете загина на място в зверска катастрофа, възникнала днес около 15:40 ч. 12-годишно момче е починало при пътния инцидент на подбалканския път София - Бургас в района на град Николаево. Автомобил с варненска регистрация се е движел в посока Изток-Запад. На ляв завой шофьорът загубил управлението върху колата и се блъснал странично в подпорните греди на моста.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ УБИ ЕДИН ЧОВЕК И РАЗРУШИ 17 КЪЩИ В КИТАЙ

Един човек загина, а 29 са ранени в различна степен при земетресение от изминалата нощ в Китай. Разрушени са и 17 къщи. Магнитудът на земния трус е 5,4 по Рихтер и се е случил в окръг Вейюан (югозападна провинция Съчуан). Това съобщи Централната телевизия на Китай.

ПЕТИМА ЗАГИНАХА И ТРИМА СА РАНЕНИ ОТ ТАЙФУНА "ЛИНГЛИНГ" В СЕВЕРНА КОРЕЯ

Нови жертви на природните бедствия по света. Петима души загинаха, а други трима са ранени след преминаването на мощен тайфун над Северна Корея. По информация на държавната севернокорейска медия, ураганът е нанесъл щети по обработваема земя и върху стотици постройки. Представители на местните власти пък посочват в изявленията си, че повече от 460 къщи и поне дузина сгради на държавни учреждения са „напълно или частично унищожени или наводнени“ от тайфуна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com