Обрат! Лозан Панов се връща в надпреварата за шеф на ВКС

22225
Обрат! Лозан Панов се връща в надпреварата за шеф на ВКС

Лозан Панов продължава в надпреварата за поста председател на Върховния касационен съд. Съдията, който пострада тежко при пътен инцидент миналата седмица, се яви лично на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), за да обяви намерението си.

Срокът за представяне на концепциите на двамата кандидати изтече на 10 декември, ден след злополуката. Тогава Панов депозира молба за отказ от участие в конкурса. Кадровиците не я приеха заради опасение, че решението е плод на емоция и афект, припомня Дарик радио.

Две кандидатури за председател на Върховния касационен съд

Две са постъпилите кандидатури за председател на Върховния касационен съд (ВКС) след откритата на 20 ноември втора процедура, преда...

Въпреки че вчера на Панов е била извършена операция и той все още не е изписан от болница, съдията лично заяви пред ВСС, че ще участва в процедурата, тъй като обществото очаква и заслужава справедлив конкурс.

Дайте ми възможност да продължа да участвам в този конкурс, каза  Панов пред кадровиците днес. Той заяви, че смята за свой дълг да дойде пред членовете на ВСС.

Съдията разказа, че в личен план периодът е тежък за него, информира БГНЕС

Смятам, че съм длъжен да продължа своето участие в конкурса, колкото и да ми е трудно физически да го направя. Смятам, че го дължим на обществото, защото трябва да има справедлив конкурс с борба на каузи и идеи, заяви съдията от Върховния административен съд (ВАС) пред кадровиците. Той се изказа пред ВСС и много положително за другия кандидат съдия Павлина Панова.

Жена ще оглави Върховния касационен съд

За първи път в историята си Върховният касационен съд ще бъде оглавен от жена. След осем дни - в четвъртък 25 септември заместник-пре...

Кандидатът за председател на ВКС и в момента съдия във ВАС бе блъснат от автомобил в столицата на 9 декември и бе приет в "Пирогов" с травми и комоцио. Лозан Панов е отишъл сутринта да тича в Южния парк и тръгвайки си на пешеходна пътека е блъснат от автомобил. 


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com