Община Велико Търново няма да бъде санкционирана с 3 млн. лв.

7105
Община Велико Търново няма да бъде санкционирана с 3 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Община Велико Търново няма да плаща финансова санкция от 3 милиона лева по водния си проект.

Непризнаването на разходите грозеше Общината да изпадне в тежко финансово състояние, защото парите трябваше да бъдат поети от местния бюджет. Писмото с добрата новина е получено преди няколко дена от кмета Даниел Панов, пише в. "Янтра днес".

ЕК иска повторна проверка на поне 450 проекта по ОП "Околна среда"

Огромна част от проектите и поетите обществени поръчки по оперативна програма „Околна среда” подлежат на повторна проверка...

Миналият месец Велико Търново попадна в черния списък с още 87 общини, които трябваше да платят финансови санкции общо за близо 180 млн. лева, за да бъдат размразени плащанията по ОП “Околна среда”. Парите бяха спрени от Европейската комисия през ноември 2013 г. заради нарушения в обществените поръчки за периода 2010-2013 г.

Корекцията на водния проект за старата столица беше 10 % заради нарушения по провеждането на търговете по обществените поръчки за проекта. Тогава Мариела Цонева, шеф на дирекция “Общинско развитие”, към която са европроектите, коментира санкцията като тенденциозна.

Обществените поръчки по водния проект обстойно бяха проверени през миналата година от Агенцията за държавна финансова инспекция и не бяха констатирани никакви нарушения, а Управляващият орган вади нередности, посочи преди месец Цонева.

180 840 лева е окончателното плащане, което чака одобрение по водния проект на старата столица от Управляващия оран. Заради административни и кадрови промени със закриването на междинното звено за оценка на проектите по ОП “Околна среда”, почти месец нямаше в София кой да съгласува и разписва и затова сме поискали удължаване на проекта с 2 месеца до юни.

Михайлова: Опазването на водите - приоритет на ОП "Околна среда"

Основният приоритет на Оперативна програма „Околна среда” и през следващия програмен период, ще бъдат водите. Това каза на ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com