Официално: Трите избора в "Младост" ще са в една секция

537
Официално: Трите избора в "Младост" ще са в една секция
Снимка: Gettyimages

Депутатите окончателно решиха изборите за президент, за нов кмет и референдумът в столичния район "Младост" да се проведат в една секция. Решението беше взето на второ четене, след като парламентът прие последните промени в Изборния кодекс. 

Припомняме, че досега законът предвиждаше избирателите да гласуват в две отделни секции - в една за президент и референдум и в друга за кметския вот. През последните дни въпросът предизвика сериозни дебати. За проблема сигнализира и столичният кмет Йорданка Фандъкова. От Централната избирателна комисия пък се оправдаха, че са с вързани ръце и трябва да спазят закона - да има отделни секции, отделни СИК-ове и отделни избирателни списъци.

"Не подкрепям никого" няма да влияе на броя на депутатите

Народните представители окончателно отхвърлиха идеята вотът, даден за новото квадратче "Не подкрепям никого" по време на парламентарни ...

По време на дебата съпредседателят на ПФ Валери Симеонов обяви, че текстовете, предвиждащи избирателните комисии в столичния район „Младост” да администрират и трите вида вот, носят сериозни рискове.

Мариана Тодорова от АБВ от своя страна коментира, че тези промени са закъснели и че от партията на Георги Първанов няма да ги подкрепят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com