Охранителят Георги Енев остава в ареста

5578
Охранителят Георги Енев остава в ареста

Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Георги Енев, предаде Агенция Фокус.

Пред журналисти Енев каза, че се чувства объркан. Адвокатът му поиска домашен арест заради факта, че сам се е предал. Съдът обаче реши да наложи на Георги Енев най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Това решение може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд. В случай, че бъде обжалвано следващото дело ще бъде на 12 юли.

Пловдивският милионер избягал в чужбина?

33-годишният шофьор Георги Енев, който вчера открадна 1.5 млн. лева, може вече да се намира извън страната, допускат разследващите. Те ...

Припомняме, че охранителят Георги Енев открадна 1.5 млн. лева от инкасов автомобил в Пловдив и изчезна с парите. Енев се предаде на 5 юли, след като беше в неизвестност близо две седмици.

Откраднатите 1,5 млн. лева не са били описани по номера и не могат да бъдат открити в търговската мрежа. Това заяви пред журналисти прокурорът по делото Делян Пинчев.

Парите са били описани само по копюри, но дори и да се открият в търговската мрежа от тях няма да се знае със сигурност, че те са идентични с откраднатите.

Прокурор Пинчев каза още, че 25 000 лева са предадени в Прокуратурата от родителите на Георги Енев, но в никакъв случай не може да се твърди, че това са част от откраднатите пари. Майката и бащата са казали, че някой е оставил тези пари, но техните показания са неясни и объркани, което кара Прокуратурата да смята, че тези пари нямат връзка с действията на сина им.

Георги Енев се предаде

Издирваният Георги Енев, шофьор на инкасовия автомобил, от който в Пловдив бяха откраднати над 1,5 млн. лева се предаде, съобщи минис...

За сега Енев продължава да мълчи и не дава обяснения нито къде са откраднатите пари, нито къде е бил докато е бил издирван. Търси се връзка със всеки детайл, каза рокурорът. Попитан дали ще бъде допуснатото с него да говори психолог, прокурорът каза, че Енев може да откаже да говори с психолог, тъй като до сега не желае да говори с никой. Родителите също твърдят, че синът им не е разговарял с тях. Все още се търси информация за това имал ли е банкови сметки и в кои банки Енев.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com