Около 70% от пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия

1069
Около 70% от пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия
Снимка: АПИ

Около 70% от пътищата в Североизточна България вече са отворени за движение. Възстановено е и електрозахранването в цялата страна с изключение на едно населено място, в което има 14 души без ток. От вторник обаче се очаква ново влошаване на времето със силни ветрове, което ще доведе до нови снегонавявания.

По-голямата част от пътищата в Североизточна България вече са проходими, каза регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Пътищата са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са почистени и проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в цялат...

"Около 70 процента от пътищата в Североизточна България са пробити, отворени за движение при зимни условия с определените ограничения за тежкотоварния трафик, но всички главни пътни направления, макар и с вериги на места, са отворени за тежкотоварния трафик. Както поехме ангажимент, към обедните часове бе отворен и Ришкият проход и по този начин всички проходи в държавата, които се ползват при зимни условия, са проходими и обработени и могат да бъдат използвани. По този начин вече имаме една сравнително нормално функционираща пътна мрежа", каза Павлова.

Възстановено е електрозахранването във всички населени места с изключение на една силистренска махала, където работата продължава, каза заместник-министърът на енергетиката Николай Николов. "Само 14 абоната в Силистренска област са без ток. Всичко останало е наред с електропреносните и електроразпределителните мрежи", каза той. По отношение на топлоподаването в Перник, зам.-министърът отчете, че температурата на подаваната вода се повишава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com