Определиха финансовата помощ за роднините на загинали в наводненията

12069
Определиха финансовата помощ за роднините на загинали в наводненията
Снимка: БГНЕС

Законните наследници на хората, починали при наводненията във Варна и Добрич на 19 и 20 юни, ще получат еднократна финансова помощ. Нейният размер ще бъде 10 000 лв. за всеки от починалите и ще се изплаща от Агенцията за социално подпомагане. Информацият заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров след днешното правителствено заседание.

До момента са подадени 519 молби от пострадалите от наводненията, което е около 50% от прогнозирания брой в резултат на предварителните оценки, информира пресцентърът на МС.

Даренията от SMS-и за Варна ще "станат" пари чак при плащане на съответната сметка за GSM

Поне 800 семейства пострадаха от наводненията, най-много в "Аспарухово" – затова 800 хил. лева, колкото досега е събрала кампания...

„Агенцията за социално подпомагане участва в оценката на щетите и също така оказва съдействие в раздаването на помощите и на подкрепата, която се получава по линия на БЧК и дарителски организации“, подчерта Лазаров.

Над 600 000 лева в помощ на пострадалите от наводненията са събрани чрез кампанията на БЧК. Това съобщи за "Фокус" генералният директор на организацията Христо Григоров.

От Българския червен кръст припомнят: В четвъртък към 21.00 часа приливна вълна, предизвикана от проливните дъждове, причини свличане на земна маса и дървета от гориста местност над квартал „Аспарухово”, заради което бяха нанесени множество щети и отнети човешки животи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com