Оранжев и жълт код над цяла България

3402
Оранжев и жълт код над цяла България

Картата на България за днес е оцветена в оранжев и жълт цвят заради високи температури, съобщиха от НИМХ, предаде БГНЕС.

Оранжев код за опасно горещо време ще действа за 17 области на страната, по-малко опасният код "Жълто" ще е в сила за 12 области на България. В цялата страната ще е слънчево и горещо с температури между 35° и 40°. Специалистите съветват гражданите да избягват стоенето на слънце и да приемат повече течности.

Код "Оранжево" за опасно време с метеорологични явления с голяма интензивност е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали. Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Код "Жълто" е в сила за областите: София-град, София област, Кюстендил, Перник, Смолян, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

Във връзка с трайното засушаване на растителната покривка и очакваното сухо и горещо време до средата на седмицата, е необходимо повишено внимание при работа с източници на открит огън с цел предотвратяване възникването на полски и горски пожари.

Редактор: Яна Баярова

5 температурни рекорда и 3 изравнени

Пет температурни рекорда и три изравнени, отчетоха метеоролозите от НИМХ на БАН за днешния 5-ти август, съобщи дежурният в института, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com