Орешарски има 3 препоръки относно оградата по границата

15837
Орешарски има 3 препоръки относно оградата по границата
Снимка: БГНЕС

Днес министър-председателят Пламен Орешарски прие и утвърди Доклада на Комисията относно преградното съоръжение на българо-турската граница с три основни препоръки относно оградата.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи, министърът на отбраната, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция"-МВР и командирът на Сухопътни войски да преценят необходимостта от предприемане на действия за отстраняване на допуснатите пропуски, слабости и нарушения и предприемат действия спрямо служителите допуснали същите.

Орешарски с мерки срещу младежката безработица

Младежката безработица е проблем, актуален за цяла Европа. Според Пламен Орешарски е важно да се потърсят необходимите инструмент...

Предвидените разходи за изграждане на съоръжението през втория етап на операция "Съвместни усилия" в размер на 1 540 894,00 лв. да бъдат за сметка на бюджета на Министерство на отбраната.

С цел намаляване на разходите за изграждане на съоръжението Министерството на отбраната да прецени възможността за прилагане на чл.43, ал.2, т.1, буква "в" от ЗОП за промяна на договорените цени по сключените договори за доставка на материали.

Докладът е изпратен до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и до министъра на отбраната Ангел Найденов. След запознаването и привеждането в изпълнение на дадените препоръки, министър Найденов ще даде пресконференция.

Докладът се намира в Инспектората на Министерския съвет и е на разположение на всеки, който желае да се запознае с него по съответния ред, информират от правителствената информационна служба.

Комисията, изготвила доклада за оградата, има 3 дни да се запознае със становищата на МО и МВР

Пламен Орешарски дава тридневен срок на Комисията, изготвила Доклад относно преградното съоръжение на българо-турската граница, да се з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com