Орешарски пожела здраве, щастие и успехи на българските лекари

42055
Орешарски пожела здраве, щастие и успехи на българските лекари
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Пламен Орешарски поздравява лекарите по случай празника им 19 октомври - Денят на Св. Иван Рилски - Чудотворец и на българския лекар, като им пожелава здраве, лично щастие и професионални успехи, съобщиха от правителствения пресцентър.

„Признателен съм ви за всеотдайния труд, за спасените животи, за постоянството, с което ежедневно отстоявате една от най- висшите ценности - здравето”, обръща се премиерът към българските лекари. Той отбелязва, че именно хората, които следват своето призвание, имат силата дори в най- тежките моменти не просто да помогнат, но и да намерят добри думи, знаейки, че те също лекуват.

Ако има интерес, пускам производство на тениските с Орешарски, казва активист от контрапротеста

Александър Кръстев стана популярен след вчерашния ден, когато премиерът Пламен Орешарски се подписа на фланелката му. Тя обаче беше уни...

Според премиера съвпадението на празника на българските лекари с Деня на благотворителността е показателно за това, че грижата за ближния е истинска, само когато е от сърце.

Министър-председателят отбелязва, че през последните няколко години авторитетът на българските лекари е бил поставен на изпитание. „Важно е да бъде възстановено доверието в системата като цяло. Това е в интерес на всички”, изтъква премиерът Орешарски. Според него здравеопазването е един от секторите, чийто просперитет зависи от дългосрочния консенсус в обществото.

Тази година се чества 20-ти юбилеен Ден на българския лекар. 

Всяка година празникът се отбелязва на 19 октомври, когато църквата почита и Св. Иван Рилски - Чудотворец, считан за покровител на лекарите и закрилник на всички българи. Преподобният Чудотворец е най-големият български светец.

Орешарски се подразни на въпрос за протестите

Поредно събитие в София, пореден призив за оставка към Пламен Орешарски. Този път това беше конференцията "ЕС - Балкани" е на тема: &bd...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com