Организации злоупотребяват с кампанията "Хепатитът до мен"

17169
Организации злоупотребяват с кампанията "Хепатитът до мен"

Национална информационна кампания за борба и превенция с хепатита под наслов "Хепатитът до мен" стартира на 1.12.2013 година и беше подкрепена от няколко организации сред които : сдружение "Хепасист", сдружение "Азбукари" Национална пациентска организация и сдружение "Обединени хора за развитие и сътрудничество".

За Лице на кампанията беше избран Христо Гешов, който също е носител на смъртоносният вирус. Преди броени дни Христо направи първите крачки за регистрация на своя фондация, която ще организира няколко кампании и ще помага на хора изпаднали в крайна нужда.

Фондация "Христо Гешов" влиза в битка с "тихия убиец"

Лицето на кампанията за борба и превенция с хепатит - Христо Гешов, направи първите крачки за регистрацията на своя фондация, която ще ...

"Когато стартирах тази кампания аз избрах една основна организация, която да ме подкрепя и тя беше "Обединени хора за развитие и сътрудничество", но запазих правата си върху кампанията. За тази кауза дадох много и ще продължа да давам, защото така се чувствам жив. След като се мина известно време разбрах, че някои хора имат различни виждания за нещата, други помисли и аз реших да основа собствена организация като уведомих Председателя на "Обединени хора...". Не след дълго го помолих учтиво да премахне всички снимки, рекламни материали, видиа, информация за мен и кампанията ми,личностите, които са ме подкрепили и т.н., защото кампанията е защитена с авторско право. Това така и не се случи !" - разказа Гешов.

"Обединени хора за развитие и сътрудничесто" все още не са премахнали информацията за мен и за самата кампания. Още повече те са направили своя кампания с цел превенция под наслов "Хепатитът ПРЕД мен", но използват изцяло нашата платформа, рекламни материали, информация и труд за тези няколко месеца." допълва Христо.

От Фондация "Христо Гешов" обясниха, че ще търсят правата си и ще настояват пълната информация за кампанията, за Лицето на кампанията, както и всичко свързано с тях да бъде отстранено от сайта на тази организация.

"Започнахме да уведомяваме всички изпълнители, партньори и наши приятели, които са зад нас, че някой се представя за нас и използва нашата платформа и краде от нас незаконно. По този начин освен, че злоупотребява с доброто ни име, но и с името на всички популярни личности, медии и партньори, които са ни подкрепили" - допълниха от пресцентъра на фондацията.

Концерт на "Хепатитът до мен" събра средства за скринингови тестове

1102 лева бяха събрани снощи на благотворителният концерт в гр. Луковит в подкрепа на борбата с хепатита. В концерта взеха участие Йор...

Христо Гешов се бори за повече права на болните от хепатит, организира редица благотворителни концерти и мероприятия с цел превенция с хепатит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com