Организаторите на Луковмарш обещаха да има шествие

12524
Организаторите на Луковмарш обещаха да има шествие
Снимка: БГНЕС

Шествието, посветено на генерал Христо Луков, ще се проведе на 14 февруари, въпреки отказа на кмета на София Йорданка Фандъкова да съгласува проявата.

Това заявиха организаторите на Луковмарш.

БСП-София: Луковмарш провокира всички хора с демократични възгледи

Софийската градска организация на БСП посреща със сериозно безпокойство подготовката и провеждането на 14 февруари 2015 г. на Луковмарш...

"Досега 11 години на това мероприятие не е регистрирано никакво нарушаване на обществения ред или какъвто и да е друг инцидент. Това мероприятие многократно е съблюдавано и от Софийска градска прокуратура. Има вътрешна охрана, която следи за спазването на това, което ние сами сме си наложили, за неговото дисцплинирано провеждане, за недопускането на каквито и да е инциденти, възможни провокации от вътрешни или външни лица. Досега никога не сме получавали информация, в която да присъстват криминално проявени лица, които евентуално биха извършили някакво закононарушение на това мероприятие. Още повече, ако от ДАНС, СДВР или други правоохранителни органи имат информация за такова нещо, би трябвало да обсъдят с нас тази информация и да ни я дадат, за да може ние да изключим и да не допуснем такива лица на това мероприятие", заяви Звездомир Андронов от Българския национален съюз, организатор на шествието.

Възпоменателното траурно факелно шествие е в памет на генерал Христо Луков. Личността на генерала е спорна в българската история. Поради това неправителствени организации и общности смятат Луковмарш като неонацистка проява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com