Още една експертиза за детето, "блъснало се" в кметски джип

1843
Още една експертиза за детето, "блъснало се" в кметски джип
Снимка: Perniktoday

Процесът срещу бившия кмет на Трън Станислав Николов, подсъдим за инцидент на пътя с пострадало дете, няма да приключи скоро.

Районният съд в Трън в края на миналата седмица е допуснал нова комплексна експертиза - автотехническа и медицинска. Тя е поискана от защитата на подсъдимия Николов вероятно с надежда да е в негова полза.

Прекратиха правомощията на кмета на Трън, блъснал дете

Прекратени са правомощията на кмета на Трън Станислав Николов. За това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Тодор Иса...

Причината била, че имало разминаване в досегашните 4, направени по време на разследването. Експерти от Перник са направили автотехническа и медицинска експертиза, а вещи лица от София са направили комплексна и допълнителна експертиза. Според медийни публикации вещи лица вече установиха, че детето е било пометено от джипа.

Несъответствията са свързани със скоростта на автомобила, ускорението, както и броя и характера на причинените на детето телесни повреди. Това обясни пред "Сега" съдията по делото Михаил Алексов, който до началото на октомври беше председател на Районния съд в Трън. Алексов вече ръководи Районния съд в Перник, но си довършва започнатите дела в Трън. Той не пожела да разкрие подробности около разминаванията в експертизите, предаде в. "Сега" в днешния си брой.

Петата експертиза ще е първата в рамките на съдебния процес и ще бъде направена от нови вещи лица, които не са от списъците към окръжните съдилища в София и Перник, откъдето са експертите, ползвани досега.

Инцидентът на пътя, за който е обвинен Николов, стана преди 2 години в Трън. 6-годишното момченце остана без далак и с половин черен дроб. След 8 месеца разследване и версията на разследващите, че детето само се е блъснало в кметския джип, се намеси главният прокурор Сотир Цацаров, на когото се обадил премиерът Бойко Борисов. Производството беше иззето от МВР в Трън и възложено на следователи в Перник.

Прокуратурата в Перник предаде на съд кмета на Община Трън

Районна прокуратура – Перник внесе обвинителен акт срещу Станислав Николов – кмет на Община Трън, за това, че на 13.11.2015...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com