Оставаме без нови изтребители поне още 3 години

5702
Оставаме без нови изтребители поне още 3 години

„Дори сега да се изсипе един вагон пари, няма как до три години да имаме нови изтребители и подготвени военни летци“, каза командирът на Военно въздушните сили ген. Румен Радев. По думите му това, което ще се направи, ако има средства, е да се удължи с една година живота на двигателите на трите машини МиГ 21 МиГ 29 и СУ – 25, информира изданието Форум нюз.

„В противен случай рискуваме 103 години след създаването й военната ни авиация да приключи своята дейност и като една Албания да се надяваме чужди сили да бранят небето ни“, подчерта ген. Радев.

Въпросът с изтребителите няма да бъде решаван от този кабинет

Ситуацията около евентуалната поръчка нови изтребители за нуждите на Военновъздушните сили или ремонт на сегашните машини няма да бъде ...

Той присъства в авиобаза „Граф Игнатиево“ на провежда се българо-американската летателна тренировка „Тракийски орел-2″. Тя е етап от операцията на Военно-въздушните сили на Съединените щати за гарантиране отбраната на съюзниците от НАТО. Това е най-дългата тренировка от 10 години.

Това е първата публична изява на ген. Радев, след като военният министър Николай Ненчев започна да говори, че няма да се ремонтират МиГ-29. По неофициална информация на „Сега“ от МО са забранили на ген. Радев да дава интервюта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com