От утре започва строителството на третата линия на метрото

5096
От утре започва строителството на третата линия на метрото
Снимка: БГНЕС

От утре започва строителството на нови 7 метростанции от първият етап на строителството на третата линия на метрото. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на пресконференция по повод представянето на третата линия на столичното метро.

По думите й от утре започва строителството на третия лъч на метрото.

Част от центъра на София ще бъде затворена заради метрото

Част от софийския бул. “Патриарх Евтимий” ще бъде затворен за движение над 2 месеца заради старта на строителството на трет...

„С подготвителните дейности на първите 7 метростанции започваме строителството на новата линия на метрото. Първият етап включва 8 метро станции, като 8–мата се търгува и за това от утре започва строителството на 7 такива”, обясни Фандъкова, цитирана от Фокус.

„След три години и половина София със сигурност ще има нови 12 километра метро, което ще свързва районите на София, Горна Баня, Овча купел, Централна градска част с „Хаджи Димитър”, обясни тя.

„Общо 500 000 хиляди души ще се възползват от най-удобния и най-екологичен градски транспорт”, каза кметът на СО. Тя посочи, че този проект е много важен и е свързан със зелената политика на общината, като с откриването му ще се спестяват около 90 хиляди тона вредни емисии. „Имаме вече осигурено финансиране”, каза столичният кмет. Тя благодари на инж. Стоян Братоев директор на Столичния „Метрополитен” и целият му екип, както и на хората от СО и на СОС. „Искам да благодаря на премиерът Борисов, който лично подкрепяше този приоритет и министър Ивайло Московски”, допълни кметът на СО. „За тази година сме заложили 20 милиона лева за финансиране на метрото”, подчерта Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че расето от третата линия на метрото започва от участъкът на „Малък градски театър зад канала“ – Орлов мост – „Патриарх Евтимий“ – „Красно село“. Дължината му е 7 км. Новата линия на метрото ще има 7 метростанции.

Финансирането на третия лъч на метрото в столицата е одобрено от правителството

Правителството одобри решение, с което се дава съгласие за предварително финансиране на първия етап от строежа на третия лъч на столичн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com