Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха Районно полицейско управление в Белене

02 април 2024, 13:10 часа • 1518 прочитания

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов ще открие в град Белене Районно управление на МВР.

"Считам, че с възстановяването на полицейската структура скъсяваме максимално срока за реакция на колегите, тогава, когато има нарушение на обществения ред. Не на последно място възстановяваме чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на гражданите", заяви министърът на вътрешните работи в оставка.

ОЩЕ: Калин Стоянов: Докторите в Академията на МВР вече са с добавка 350 лв, а не 60

Кметът на Белене Милен Дулев благодари на сегашното ръководство на МВР, че го възстановява, защото, по думите му това не е прищявка на общината, а необходимост.

"Районното управление е нужно за сигурността за населението на община Белене и района и е в голяма полза на самите полицейски управления, защото когато има нужда от реагиране те идват от 50 км минимум. Затова то трябва да е в града. Това е и пограничен район, имаме и заплахи, както знаете и от вън - покриваме и други райони, така че всички са доволни", коментира градоначалникът.

Районното управление на полицията в Белене беше закрито на 30 май 2022 г. със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и е преобразувано в полицейски участък.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес