Отложиха стачката в "Мини Марица-изток"

5522
Отложиха стачката в "Мини Марица-изток"

Със седмица се отлага стачката в „Мини Марица-изток”, съобщи Валентин Вълчев от КНСБ, предаде Фокус.

Днес следобед Стачният комитет реши да даде още една седмица отсрочка на ръководството за размисъл. Бяхме обвинени, че сме били безотговорни – да разберат, че сме готови за разговори и сме много по-отговорни, решихме да дадем тази отсрочка, каза той.

Стачка в "Мини Марица-изток" най-вероятно ще има

Изгледите в "Мини Марица - изток" да няма стачка са малки, стана ясно от позициите на ръководството на дружеството и на синдикатите, ко...

Последният ден за преговори и размисъл е 13-ти януари. От 14-ти синдикатите смятат да започнат безсрочни ефективни стачни действия, ако дотогава няма подписано споразумение.

На въпрос, готови ли са синдикатите на отстъпки по исканията си, Вълчев заяви, че не са получили никакви конструктивни предложения, за да обмислят отстъпки.

Междувременно днес синдикалният лидер Генчо Генчев и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков влязоха в конфликт в сутрешния блок на Би Ти Ви. Министърът заяви, че стачка няма да има, защото заплатите са високи, дружеството е в отлично финансово състояние и ръководството на мините било изпълнило ангажиментите си за заплати, бонуси и премии.

От синдикатите поискаха извинение от министъра на икономиката. В писмо те помолиха премиера Бойко Борисов "да отзове" Трайков като "недостоен да бъде наш министър", ако не се извини.

"Мини Марица-изток" ЕАД оспорва основанието за стачка

Ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД внесе в Националния институт за помирение и арбитраж искане, за определяне на арбитражен орган...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...