Oтново протест на бизнеса

1408
Oтново протест на бизнеса
Снимка: БГНЕС

Собственици на ресторанти и барове, заедно с работещите в заведенията ще направят демонстрация за четвърти път. Те се събират в Пловдив, в ранния следобед на кръстовището на Баня Старинна. Поводът евентуалното затягане на мерките. Хората обявиха, че лекарство имало и бизнесът трябва да остане отворен.

Припомняме ви, че от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) организираха няколко поредни протеста с блокиране на ключови булеварди в по-големите градове. В петък те обявиха, че спират с демонстрациите, но остават в стачна готовност. 

Коронавирусът - като за малки деца и шефове на асоциации на заведения

Имате ли малки деца? Сега, в момента? Ако имате, добре разбирате какво значи да им обяснявате нещо, което следва логика. При децата тез...

"Надяваме, че с тези наши действия сме дали недвусмислен сигнал на държавните институции, че повече няма да търпим насилствено затваряне на бизнеса. Противно на насажданата омраза към нас, ние показахме, че сме интелигентни хора и протестите бяха изключително мирни, а спирането на трафика в рамките буквално на няколко минути. Нашата цел не беше да предизвикваме какъвто и да е дискомфорт у нашите съграждани, а само да дадем гласност на проблемите. Благодарим на всички, които ни подкрепиха, независимо, че техният живот и бизнес не е пряко засегнат - нормална реакция за всяко едно гражданско общество. Извиняваме се на всички, на които, по един или друг начин, все пак сме попречили да стигнат навреме там, накъдето бяха тръгнали. Надяваме се следващият път да получим и вашата съпричастност, а още повече се надяваме да няма следващ път", казват в писмено становище, изпратено от двете организации до медиите.

Считано от днес, 14-ти август, се прекратят активните протестни действия, но сдружението и асоциацията остават във висока стачна готовност. "Разбира се, собственици на заведения в отделни градове на страната, били те наши членове или не, могат самостоятелно да продължат с организиране на всякакви видове протести. Именно такъв е организиран за днес в Пловдив. 

Те съобщиха също, че стартират акция под надслов "Свобода за бизнеса". Тя ще се изразява в поставянето на специално направени за целта плакати на витрините на обектите, както и чрез споделяне на постове в социалните мрежи. По думите на инициаторите, целта е да покажат, както на държавните институции, така и на цялата общественост, че ще се борят, за да защитят правото си на труд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 13 май 2024 г.

Къде ще почивате това лято: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Доброволци от Yettel засадиха близо 1300 дръвчета в Новата гора на София

Кой е онзи, когото наричаме „аз“ (ВИДЕО)

Времето утре - 14 май 2024 г.

Централни хали отварят врати на 23 май

Александър Везенков, Райчо Райчев или Георги Господинов: Кой ще стане Мъж на годината?

Бивш главен секретар атакува служебния министър на електронното управление за машинния вот

Прокуратурата и МВР координират работата си за изборите на 9 юни

Драстичен спад на жертвите от ПТП у нас: Историята обаче вещае рязък скок

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com