Партийната телевизия на БСП започна излъчване

18802
Партийната телевизия на БСП започна излъчване
Снимка: БГНЕС

Още една партийна телевизия с българското ефирно пространство. От днес (24 януари) започна излъчване Българска свободна телевизия (БСТВ), зад която стои БСП. Тя е субсидирана от партията с 2 млн. лева.

Програмата започна в 07:30 със сутрешния блок на телевизията - "България се събужда". Водещ на предаването е журналистът Стоил Рошкев, който е работил в БТА, БНР и БНТ.

„Лилиите” на Любомир Коларов вдъхновиха композитор

Норвежкият композитор и музикант Ерик Воло, чиято музика обхваща широк спектър от стилове – от джаз и рок до експериментална елек...

Първият политически гост в "България се събужда" беше депутатът от БСП Драгомир Стойнев. Следобедният блок е от 13:00 до 15:30 часа с водещ Елена Пенчукова, пише Mediapool.

Централната емисия новини на БСТВ е в 18:30 ч. Техен главен продуцент е Валерия Касиян, която досега е била репортер и водещ. Тя е работила в ТВ7, а след това в Би Ай Ти. Във вечерния блок са заложени предаванията "Студио икономика" с Нора Стоичкова (бел.ред - тя е била водещ в партийната телевизия на "Атака") и "Актуално от деня" с водещ бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев.

Всеки понеделник от 19:00 ч. ще се излъчва спортното предаване на телевизията - "Червен картон" с Кирил Веселински. БСТВ посочва, че зрителите ще могат да видят в ефира ѝ и много от любимите български филми, стойностна музика и документалистика.

Създаването на партийна телевизия на БСП беше предизборно обещание на Корнелия Нинова, преди да стане лидер на партията. Формално обаче създаването на медията започна през юни миналата година, а през ноември телевизията бе регистрирана от Съвета за електронни медии.

БСП одобри финансиране за партийна телевизия

На днешното си заседание Националният съвет на БСП одобри финансиране за пускането на партийна телевизия. Въпросът бе поставян от социа...

В документите бе записано, че БСТВ има за цел след една година да държи 20% от националната аудитория и да се конкурира с трите големи национални телевизии - "Нова тв" бТВ и БНТ. БСП възнамерява да гласува субсидията ѝ година за година и при преценка парите за медията да бъдат увеличени.

Директор на БТСВ е 75-годишният Любомир Коларов, дългогодишен журналист, завършил образованието си в Московксия държавен университет. Той е бивш кореспондент на Българската телевизия в Москва (1971-1977), бивш главен редактор в БНТ, депутат от БСП в 37 Народно събрание и две години председател на бившия Комитет по пощи и далекосъобщения.

Коларов е и председател на Сдружението на приятелите на Русия "Александър Невски". Той е бивш съпруг на Ирина Бокова, която беше шеф на ЮНЕСКО.

Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и Америка. 

"Тренд": Преди евровота разликата между ГЕРБ и БСП е само 1,2%

Три партии са със сигурно представителство в Европейския парламент, а 30% от българите все още не са решили за кого ще гласуват на пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com