Павлов и Донев на разпит в следствието

4353
Павлов и Донев на разпит в следствието

Днес съсобствениците на медийна група "България" Любомир Павлов и Огнян Донев трябва да се явят в Националната следствена служба.

Разследването срещу двамата е приключило миналата седмица с мнение да им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни престъпления. Обвинението става само няколко дни след като вестник "Преса" публикува запис от разговор на Павлов от който стана ясно, че той без колебание използва медиите си, за да остане недосегаем от правосъдието.
Самият Павлов каза, че записът е изфабрикуван от противниковата медийна група и двама прокурори са взели 1 млн. лв. подкуп, за да образуват досъдебно производство срещу него.

Разследването започна по сигнал срещу Донев и Павлов подаден в края на май 2011 г. първо до парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чийто ротационен председател по това време Иван Костов, ги препрати на прокуратурата и ДАНС. Сигналите бяха подадени и до разузнавателните служби на Великобритания и Кипър, както и до Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Христо Грозев и Карл Хабсбург подадоха сигналите, след като с поредица от прехвърляния Донев и Павлов намалиха дела им в медийната група от мажоритарен до миноритарен.

Вчера от ДСБ поискаха главният прокурор и инспекторатът към министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка на наказателно производство срещу Любомир Павлов и Огнян Донев.

Изнесените в медиите разговори на собственика на "Медийна група България" Любомир Павлов доказват, че СК беше разрушена отвън - от управляващите от ГЕРБ, със съдействието на близките им медийни монополи и олигархични кръгове. Те показват как от името на ГЕРБ председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов използва задкулисни и незаконни методи за елиминиране на политическата алтернатива. Това каза Радан Кънев, член на ръководството на ДСБ.

Редактор: Георги Иванов

Повдигат обвинения на Павлов и Донев за пране на пари

Прокуратурата ще повдигне обвинения на Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари, предаде БГНЕС. Съсобствениците на медийна група ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com