Павлов с обвинения за укриване на данъци и пране на пари

5336
Павлов с обвинения за укриване на данъци и пране на пари

На Любомир Павлов са повдигнати обвинения за укриване на данъци и пране на пари. По това обвинение той е с гаранция от 100 хиляди лева. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов, предаде БГНЕС.

Съсобственикът на "Медийна група България", която издава вестниците "Труд" и "24 часа", днес бе в Националното следствие около час и половина с двама адвокати, за да му повдигнат обвиненията. "Изпълни се една формалност, за която беше извикан г-н Павлов, запознахме се с виждането на обвинението. Лично за нас предстои работа, нека да разгледаме формулираното обвинение и да го съпоставим с фактите, които намираме, че ще дадат обяснение на ситуацията", каза единият от защитниците на Павлов - Явор Нотев. Той отказа да каже какво е обвинението с мотив за следствената тайна. "Ще се съобразим с процесуалните правила", добави Нотев и потвърди единствено мярката за неотклонение – паричната гаранция от 100 хиляди лева.

Любомир Павлов до момента имаше повдигнати три обвинения. Явор Нотев посочи, че броят на обвиненията и броят на делата, като че ли ни ориентират за това, че няма последователност в тезата на обвинението.

"Мисля, че ще ви изненадам, но ще ви кажа, тъй като според мен се премина всяка една граница, когато на един невинен човек се отправят всеки ден различни, понякога и взаимноизключващи се обвинения, клевети", каза Любомир Павлов и заяви, че по-късно днес ще даде официално изявление по всички теми.

Припомняме, че в края на 2010 година германската група "Вестдойче алгемайне цайтунг" продаде всичките си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, а именно на Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев. В началото на 2011 година Христо Грозев обвини Донев и Павлов, че се опитват да му откраднат контрола върху пресгрупата, след като без неговото съгласие са сменили собствеността върху мажоритарния дял във фирмата. Комисията за защита на конкуренцията разреши на Огнян Донев и Любомир Павлов да придобият пряко контрола в групата.

Донев и Павлов имат повдигнати обвинения.

До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност. Самият Грозев заяви след това, че Любомир Павлов му предлагал да спрат да се "цакат" и той да върне парите, които са били инвестирани в медийната група.

Редактор: Ая Косарова

Прокуратурата ще проверява записите на Любомир Павлов

Прокуратурата ще направи проверка на записите, на които се чува гласът на Любомир Павлов, съобщи главният прокурор Борис Велчев. Въз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com