Павлова: Северната тангента върви в срок

4937
Павлова: Северната тангента върви в срок

Изграждането на Северната скоростна тангента върви при спазване на всички графици и срокове. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на инспекция на напредъка на строителството на Северната скоростна тангента, предаде "Фокус".

"Пред успешното завършване на проекта имаме две категории предизвикателства - неприключилите процедури по отчуждаване на терените и археологическите разкопки. В голяма степен разрешенията за строеж са издадени, но имаме няколко проблемни имота. Знаете, че с решение на Министерски съвет беше значително увеличена цената, на която отчуждаваме имотите. От 0.20 стотинки тя стана на 20 лева. Ние подписахме много на брой съдебни споразумения, които все още на са влезли в сила по процедурни причини, а и лятото съдът е във ваканция", посочи Павлова.

Павлова: Северната тангента на София няма да е изцяло готова през 2015 г.

Строителството на Северната скоростна тангента на София ще бъде съществено завършено през 2015 г., но не и изцяло. Това каза Лиляна Пав...

Тя изрази надежда насрочените съдебни дела да приключат до края на септември. "До октомври все още може да имаме терени, за които няма да има издадено разрешение на за строеж и това е и причината да няма пълен фронт за работа", коментира още Павлова.

Във връзка археологическите разкопки, тя посочи, че по трасето има 5 археологически обекта. Становището на Археологическия институт към БАН е, че 4 от тях трябва да бъдат проучвани.

Общата дължина на отсечката е 16,54 км. Проектът е финансиран от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Тангентата не е част от Транс-европейските транспортни коридори, но ще осъществява важна, бърза и директна връзка между концентрираните в района главни пътни направления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com