Перник се превръщал и във витрина на бездушието

5222
Перник се превръщал и във витрина на бездушието

За пореден път ще кажа, че държавата проявява едно крещящо безхабериe по отношение на Перник и проблемите на перничани. Имах възможност вече веднъж да кажа, че Перник се превръща във витрина на безсилието на държавата, заяви по БНР Ангел Найденов, зам.-председател на ПГ на КБ.

Сега добавям – Перник се превръща и във витрина на бездушието на държавата по отношение на перничани, категоричен е червеният депутат.

Има два ключови момента, по отношение, на които държавните институции трябва да предприемат своевременни действия – първият е 15 септември, началото на учебната година. Има маса училища и детски градини, които са пострадали от земетресенията, на които не са предоставени средства за ремонт или възстановителни работи. И вторият ключов момент е настаняването на гражданите, които са изгубили жилищата си, каза Найденов. Според него няма време за коментиране на алинеи и наредби.

Още в първия работен ден на НС ще внесем решение за възлагане на одит от страна на Сметната палата на Междуведомствената комисия. Искаме наистина да знаем в рамките какво е движението на сметките на Междуведомствената комисия и на фонда, посочи Ангел Найденов. Освен това ще искаме пълен отчет за разходите. От ПГ на КБ ще внесат и законодателните промени, свързани с проектирането и строителните разрешения. Промените ще бъдат в три посоки – по отношение на съдържание, на процедури и на срокове, в които трябва да бъдат изпълнявани тези процедури. Законодателни промени трябва да се направят и при премахване на опасните строежи, за да се задействат по-бързо процедурите.

Приветствам всяко едно решение за законодателна промяна, каза от своя страна Любен Татарски, председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление. Това, което според мен би могло да се направи. Ако визираме строителните и ремонтните дейности, биха могли да се допълнят някои промени, които да ускорят процесите, защото смятам ,че основната цел на всички промени е ускоряване на строително-ремонтните работи при бедствия.

Според Ангел Найденов трябва да има достатъчно средства за бедствия и те да не зависят от моментното състояние на сметката на Междуведомствената комисия. Ако това е причината за протакането на междуведомствената комисия, това е изключително неотговорно и, да не казвам престъпно, заяви Найденов.

Редактор: Петър Проданов

Перничани атакуват парламента със сопи?

Инициативен комитет за пострадалите от земетресението и безхаберието на държавата учредиха в Перник. В youtube е качен клип на първата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com