Пьотр Толстой се изказал хумористично и не искал да обиди българите

6857
Пьотр Толстой се изказал хумористично и не искал да обиди българите

Руският телевизионен водещ Пьотър Толстой, избран за депутат от листата на „Единна Русия”, нарече изказването си за България хумористично и увери, че не искал да обиди страната и гражданите й.

Толстой поясни, че просто обърнал внимание на това, че руснаци активно купуват недвижими имоти на територията на България.

Толстой, който поиска да купи България, предизвика скандал в парламента

Темата със скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой, че Русия ще изкупи България, предизвика бурни страсти в Народното съб...

„В това няма нищо лошо и не съм целил да обидя по никакъв начин България или българите”, подчерта той, цитиран от ТАСС.

„Учудвам се на толкова неадекватната оценка на това напълно хумористично изказване”, добави новоизбраният депутат.

Actualno.com припомня, че в неделя, 18.09.2016 г., Пьотр Толстой, едно от най-популярните лица на най-гледания и финансиран от държавата Първи телевизионен канал, направи скандално изказване пред журналист на БНТ. "Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединение на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия", заяви тогава Пьотр Толстой, който стана депутат от "Единна Русия" - партията на Путин, която спечели изборите.

Знаете, кореспондентът на БНТ му пожела, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България, на което Толстой отговари: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

Кънев: Опасността не е Толстой, а собствената ни разградена и превзета държава

Не е страшно, че един руски депутат е казал, че Русия "ще изкупи" България. Подобно политическо поведение има навсякъде (но в диктатури...

По-рано днес, 21.09.2016 г., темата със скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой, че Русия ще изкупи България, предизвика бурни страсти в Народното събрание. В декларация, прочетена от Цвета Караянчева, ГЕРБ призоваха Толстой да се въздържа от подобни изказвания, но поискаха и кандидатът за президент на социалистите Румен Радев да вземе отношение.

От ГЕРБ подчертаха, че думите на руския депутат накърняват историческите чувства на българските граждани и противопоставят русофили срещу русофоби у нас. Това взриви скандал в НС, като "червените" скочиха в отговор, че Радев и социалистите първи били взели отношение по думите на Толстой. „Докато вие управлявате, светът така ще се отнася към нас”, прехвърли Корнелия Нинова вината към дясно.

В пленарната зала тръгна скандал и по друга ос - Реформаторски блок-„Атака” пак заради изказването на руския депутат. Реформаторите скочиха, че това е част от хибридната война, провокация и политическа лудост. Те настояха българските институции да поискат официалната позиция на Кремъл, а службите да проверят всички съмнителни проекти за придобиване на собственост.

В отговор Станислав Станилов от „Атака” скочи, че не само руснаци купували земя у нас. „Какво - ще дойде един полк казаци и ще ни закарат в Сибир”, иронизира тревогите той и се обърна ядосан към гласовит реформатор: „Трай там”.

Достатъчно ни ядосва Толстой с глупостите, които изговори

Няма да го изказвам на глас, защото достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори вчера, но т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com