Плаж за кучета искат в Бургас

10467
Плаж за кучета искат в Бургас

Бургазлии искат плаж за кучета, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас . Идеята се разпространява в социалните мрежи в интернет. Там председателят на Фондация „Апорт”-Бургас Веселина Мишева се е свързала със стопаните на кучета и е предложила да се подготви официален документ с исканията и да го внесе в общината. Първото искане е да се определи зона от плажната ивица, която е неохраняема и която да се загради специално за кучета. Второто е превозване на домашни любимци в градския транспорт при необходимите условия. Например опасните кучета да са с намордници, да се носят документи за собственост и да се заплаща билет на градския транспорт. „ Това го направиха преди 3-4 години в община София”, поясни Мишева.

Третото искане е да се направят още площадки за свободен достъп на кучета в града. В събота от 10:00 часа до 12:00 часа в пространството зад Пантеона в Морската градина ще има събиране, на което ще се дооформят исканията. Наред с това инструктори от фондацията ще демонстрират как куче от приют с тежко минало може да бъде обучено и социализирано, така че да е послушно и възпитано. В момента се чака разрешение от общината за провеждане на мероприятието. „Община Бургас е една от най-добрите в България и мисля, че няма да е проблем да се направи нещо подобно”, каза още Мишева.

Василева: Има качествена промяна в състоянието на разлива в Бургас

Има качествена промяна в състоянието на разлива от вечерта след инцидента. Предприети са мерки за отстраняването на всички щети. Това к...

Бургаската Фондация "Апорт" е неправителствена организация в обществена полза, която е учредена през октомври 2014година. Целта й е създаване на републикански център, на територията на България, за професионална и обща дресура на животни (предимно кучета от приюти) и обучение на хора от всички възрасти с вродени или придобити физически или ментални увреждания за живот и работа с обучените животни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com