Плевнелиев отлага посещението си в Украйна заради нарушенията на човешките права

19861
Плевнелиев отлага посещението си в Украйна заради нарушенията на човешките права
Снимка: БГНЕС

Заради нарушенията на човешките права и политическата нестабилност в страната Росен Плевнелиев отлага планираното си посещение в Украйна през месец май. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е силно обезпокоен от ескалацията на напрежението в Украйна, довела до смъртта на цивилни граждани, и изразява своите най-искрени съболезнования към близките и семействата на загиналите.

Демонстранти се готвят за атака, Янукович призовава за преговори

Президентът на Украйна Виктор Янукович призова опозицията на преговори, съобщиха от ведомството на държавния глава. „Изразявам д...

Употребата на сила срещу мирно протестиращи е неприемлива и не може да бъде решение на политическата криза в страната. Законите за ограничаване правата на гражданите са в нарушение на европейските ценности. Президентът призовава украинските власти да започнат диалог с опозицията и гражданското общество, с цел намирането на изход от ситуацията и нормализирането на обстановката в страната.

Република България винаги е подкрепяла европейското развитие на Украйна. Въпреки че решението на украинските власти да отложат подписването на Споразумението за асоцииране беше разочарование както за страната ни, така и за ЕС, вратата на Европейския съюз остава отворена за една демократична Украйна, в която се спазват правата на човека, добавя Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com