Пловдив става все по-привлекателен за туристите

1573
Пловдив става все по-привлекателен за туристите

Ръст на приходите от култура и туризъм бележи Пловдив за първото тримесечие на годината спрямо същия период на предходната година. Надяваме се положителната тенденция да продължи до края на годината, коментира зам.-кметът Амелия Гешева.

С над 40% са се повишили приходите от реализираните нощувки в Пловдив през януари 2016-та спрямо януари миналата година. Над 144% е ръстът от нощувки на чужденци, като част от тях са на 9080 служители на НАТО, които са нощували в Пловдив. Затова тази година събраният туристически данък за януари и февруари е доста по-голям, до момента са внесени общо 79 000 лв. по това перо, съобщи зам.-кметът, цитиран от БНР.

Пловдив става домакин на националната среща на музеите

За пръв път Пловдив ще посрещне Националната среща на музеите в България. Форумът е пети поред и ще се проведе през юни, а Градът под...

Над 10% по-високи приходи имат през първото тримесечие на годината и всички пловдивски музеи и галерии спрямо същия период на 2015 година. Рекордьор е Природонаучният музей, който е събрал близо 49 000 лв. само от продажба на билети за първите 3 месеца на годината. Приходите от Стария град са 15% повече спрямо миналата година. Етнографският музей, Градската художествена галерия и Историческият музей отчитат 10% повече пари от продажби на билети, обясни Амелия Гешева.

Пловдив ще бъде домакин на 8-мата международна среща за туризъм, която тази година ще се проведе от 21 до 23 април. До момента участие са заявили представители от 15 страни от 3 континента, като за първи път ще участват фирми от Швеция, Япония и Косово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com