По-ниски резултати за шуменските четвъртокласници

8994
По-ниски резултати за шуменските четвъртокласници
Снимка: Getty Images/Guliver

Четвъртокласниците от Шуменска област тази година са се представили по-зле от 2013 г. на Националното външно оценяване. Резултатите изнесе на пресконференция днес ВРИД началникът на Регионалния инспекторат по образование Върбан Върбев.

Спад на средната оценка се наблюдава и при 4-те предмета в обхвата на националното външно оценяване - български език и литература /БЕЛ/, математика, човекът и природата и Човекът и обществото. По 20-точковата система средните оценките са съответно 13.04, 13.02, 14.24 и 13.16. Приравнено към шестобална система това означава „Мн.добър“.

57 532 четвъртокласници участваха на външно оценяване по математика

В проведеното днес национално външно оценяване по математика в IV клас участваха 57 532 ученици, които са 95 % от общия брой на четвъ...

„Причините ще ги изясним допълнително и ще набележим съответните мероприятия. Трябва да се има предвид, че тези оценки за четвъртокласниците не са решаващи за нищо“, каза Върбев, информира Shum.bg.

По училища най-добре са се представили учениците от Шумен. На първо място в областта е НУ „Илия Р. Блъсков“ в Шумен със 17.41 по БЕЛ и 18.32 по Математика. Следват СОУ „Сава Доброплодни“ и СОУ „Васил Левски“ в града. На последно място в областта е ОУ „Петко Славейков“ в село Изгрев с оценки съответно 7.85 и 7.14.

Следващата седмица ще се проведе външното оценяване на седмокласниците по пет предмета, информира радио Шумен.

В Шуменска област учениците в седми клас са общо 1 622. Най-важните изпити за тях са по български език и литература (на 21 май) и по математика (на 23 май). Както и миналата година, тези два изпита започват в 10 ч. и се провеждат в два модула. Първият е задължителен и за решаването на теста учениците ще разполагат с време от 60 минути. Вторият модул е по желание. За него седмокласниците ще разполагат с 90 минути. С оценката от двата модула младежите ще имат право да кандидатстват в профилираните и професионалните средни училища.

Откриха обновената поща в Шумен

Днес беше открита реконструирана пощенска станция в Шумен. Обновеният офис на „Български пощи“ е най-големият в областта. Т...

Резултатите от двата изпита ще бъдат обявени до 4 юни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com