Подготовката за парада на Гергьовден премина нормално

14163
Подготовката за парада на Гергьовден премина нормално

Генерална репетиция за Военния парад по повод 6 май - Денят на храбростта и празник на Българската армия се проведе тази сутрин на площад "Княз Александър I Батенберг", предаде  БГНЕС.

В празничния ден в парада ще участват над 500 военнослужещи от Българската армия. В седем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военна академия "Г.С. Раковски", Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от Сухопътни войски, Военновъздушните, Военноморските сили и Съвместното командване на силите. В парада ще участват Гвардейският представителен духов оркестър и знаменен взвод на Националната гвардейска част със Знамената-светини: Самарското знаме, знаме на Стиляна Параскевова, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 1-ви конен полк, знаме на 15-ти Ломски полк, знаме на 13-ти Рилски полк, знаме на 24-ти Черноморски полк, знаме на 25-ти Драгомански полк.

Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили – генерал-майор Константин Попов. Той е летец-пилот I-ви клас и инструктор с изключително богат опит и професионална подготовка. Летял е на самолети L-29, МиГ-15 и МиГ-17, лети на МиГ-21 и МиГ-29.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com