Подготвени за нашето утре - кои са уменията без които не можем?

1263
Подготвени за нашето утре - кои са уменията без които не можем?
Снимка: Лидл

Чувствате ли се готови да посрещнете предизвикателствата и възможностите на утрешния ден? Владеете ли най-важните умения на 21 век, благодарение на които можем да живеем по-добре, по-осъзнато, по-удовлетворяващо от предишните поколения?

Иска ли ви се да сте по-успешни във всеки аспект от живота - и в работата си, и в семейството, и в обществото? Новият видеокаст на Лидл България “Уменията на 21 век”, воден от Алекс и Алекс, си поставя за цел през срещи със специалисти от различни области да щрихира картината на нашето утре, в което сме реализирали пълния си потенциал благодарение на тези нови способности.

Кои са уменията на 21 век? А кои са Алекс и Алекс?

Нека се опитаме да отговорим на двата въпроса едновременно, защото самите Алекс и Алекс олицетворяват палитрата от умения, които настоящото време изисква  да притежаваме.

Тя е Александрина Николова и отговаря за подбора на служителите в Регионалното дружество на Lidl в Равно поле.

Той е Александър Стоичков и също отговаря за подбор на персонала в компанията, но за други нейни звена.

Новите им роли ги изваждат от обувките на ежедневните им задължения и им помагат да разкрият свои неподозирани черти - само за няколко седмици се превръщат във водещи на видеокаста “Уменията на 21 век”.

Не им е лесно да застанат на „горещия стол“, но го постигат с енергия, мотивация и подготовка. За да са наистина на ниво като водещи, те преминават през обучение по дикция и екранно поведение и застават пред камерите за снимките на видео поредицата, която се планира да има поне 15 епизода. С времето и опита сценичната треска намалява и те все повече се наслаждават истински на разговорите си с гостите по различните теми. Това е още едно доказателство, че всеки може да развие своята адаптивност и да се впуска със смело “да, ще го направя” в нови начинания, когато има нагласата да намира възможните пътища и с готовност учи онова, което не му достига.

А темите във видеокаста, воден от Алекс и Алекс, са подбрани така, че да покрият възможно най-голям кръг от умения и компетенции, които ни изграждат като личности и професионалисти и ни помагат да водим пълноценен, успешен и щастлив живот – не само днес, но и утре.

През интервюта със специалисти в съответните области Алекс и Алекс всеки месец ще ни запознават с основното за различни умения на 21 век, като критичното и аналитично мислене, успешната комуникация, изграждането на лична мотивация, развиването на личен бранд, управлението на промените, разпределение на времето и много други.

Откъде идва идеята за видеокаста “Уменията на 21 век”

Всъщност това е поредица вътрешни обучения в Lidl, част от програмите им за развитие на служителите. В компанията са убедени, че само когато са мотивирани и удовлетворени, хората могат да допринасят за общия просперитет. Затова инвестират много в обучителни програми, които се посрещат с огромен интерес.

“Когато стартирахме програмата “Уменията на 21 век” в Lidl, интересът беше наистина много голям, дори неочаквано голям. Темата за медийната грамотност, която беше първа в програмата, се прие изключително добре. Оказа се, че хората искат да могат да се ориентират по-добре в морето от информация и да отсяват истината от манипулацията.

Така, вдъхновени от тяхната обратна връзка, взехме решение да “отворим” тези обучения и да споделим есенцията от тях в специална видео-поредица, която носи същото име – „Уменията на 21 век“.

Вярваме, че не само нашите служители търсят нови знания, а това е характерно за по-голямата част от хората у нас. Ние всички заслужаваме да живеем по-добре, развивайки все повече и повече от уменията на 21 век”, споделя Катерина Шопова, директорът на отдел „Човешки ресурси“  в Лидл България.

Първият епизод от поредицата вече е факт, а в него Алекс и Алекс отварят темата за обучението през целия живот и ролята на топ работодатели като Lidl да подготвят служителите си не само за тяхната ежедневна работа, но и за ролите им на граждани, родители, успешни хора. Техни първи гости са главният изпълнителен директор на компанията Милена Драгийска и HR директорът Катерина Шопова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com