Подписаха договорите за магистрала "Струма" от Благоевград до Крупник

7907
Подписаха договорите за магистрала "Струма" от Благоевград до Крупник
Снимка: БГНЕС

Лот 3.1 от АМ "Струма" е дългоочакван проект. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, подписаха договори за проектиране и строителство и за супервизия, по проект за изграждане на Лот 3.1 от АМ „Струма“, предаде "Фокус".

"Решихме на принципа "Не оставяй днешната работа за утре" да завършим последните часове от последния работен ден на 2015-2016 година със сключването на този изключително важен договор", заяви тя.

Нов опасен участък на магистрала "Струма"

Много опасен "капан" дебне шофьорите, пътуващи и по ЛОТ-2 на автомагистрала "Струма" между Благоевград и Дупница, предава БГНЕС. Въп...

"Това е инвестиция от 186 млн. лв. , която е максималната стойност на договора за проектиране и строителство. Малко над 2 млн. лв. е стойността на договора за строителен надзор", обясни Лиляна Павлова.

Тя поздрави строителя и екипа на надзора, както и кметовете от региона. "Това е много важен проект, който в дългоочакван", добави тя и посочи, че трафик в Кресненското дефиле е тежък.

Павлова благодари на министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и на министерството, което управлява. "Благодарение на тях имаме възможност да подпишем този договор като част от цялостния проект за изграждане на АМ "Струма" Лот 3. Той се финансира изцяло от новата ОП "Транспорт" 2014-2020г. Мисля, че това е първата програма за строителство по тази програма, по който имаме е сключени договори", поясни още тя.

Припомняме, че Лот 3.1 на АМ "Струма" е участъкът между Благоевград и Крупник, който е с дължина от 12,6 км.

Тунел от 2 км на АМ "Струма" се очертава да е рекордно скъп - 250 млн. лв.

Пробиването на тунел от 2 км по магистрала "Струма" заедно с още около 2.5 км подходи към него се очертава да бъде най-скъпото пътно ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com