Поетите от Плевнелиев ангажименти в интернет

3511
Поетите от Плевнелиев ангажименти в интернет
Поет е ангажимент преди посещенията в страната да се организира "мобилна приемна" на Президентската администрация за директен контакт с хората

Ангажиментите и обещанията на президента Росен Плевнелиев, поети по време на кандидатпрезидентската кампания, бяха публикувани на страницата на президентската институция в интернет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Те са 40, като първият от тях вече е изпълнен с публикуването на ангажиментите в интернет.

Сред тях са още президентът да работи за утвърждаване на модерна европейска дипломатическа служба на България и да не подписва укази за назначаване на посланици, които принадлежат към ДС; да назначи в администрацията си компетентни, млади хора и непринадлежащи към ДС; да работи по завършването на дългосрочен план за развитие на България, изведен в Национална програма за развитие - 2020, и да наблюдава институциите дали работят по изпълнението й. Президентът Плевнелиев се ангажира да работи за репутацията и доброто име на България; да бъде президент на регионите, да ги посещава редовно и представители на регионите да участват в Съветите на Президента; да работи за произвеждането на първия референдум на България по обществено значими въпроси; да води дебати преди взимане на ключови решения, свързани с бъдещето на България.

Сред ангажиментите на президента е да осъществи дебат за АЕЦ "Белене", след като изпълнителната власт представи пред обществеността точни и ясни параметри и аргументи по проекта. Държавният глава се ангажира да отстоява приоритетите за енергийна ефективност, енергийна сигурност и независимост и либерализация на енергийните пазари.

Президентът Плевнелиев се ангажира да съдейства за активното участие на страната ни във всички основни дебати за бъдещето на Европа; да работи за реформа в здравеопазването; да работи за образование, квалификация и иновации, адекватни на нуждите на икономиката; да работи за създаване на фонд за целенасочена подкрепа за иновации на млади хора.

Сред ангажиментите на президента Росен Плевнелиев са да подпомага институциите в борбата с корупцията; да наблюдава предоставянето на електронни услуги да се превърне в приоритет на изпълнителната власт и да следи прогреса в тази посока; да работи за по-добра бизнес-среда и за привличане на повече инвестиции; да съдейства на изпълнителната власт за приоритизиране на административната реформа, с цел да се създаде мотивирана и добре работеща администрация.

Други ангажименти на държавния глава са да наблюдава работата на изпълнителната власт за напредъка по приоритетите в областта на инфраструктурата; да подпомага активно развитието на традиционни и важни индустрии за България като туризъм, земеделие и информационни технологии; да подкрепя външна политика, обвързана с нуждите на икономиката и да съдейства за привличане на повече чуждестранни инвестиции. Президентът и върховен главнокомандващ се ангажира да работи за боеспособни и /адекватни/ компактни въоръжени сили.

Сред ангажиментите и обещанията му са до 2013 г. да работи за внасянето и разглеждането в Народното събрание на устройствените закони на Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана; да свиква редовно КСНС, като даде предварително възможност на участниците в него да се запознаят с документите по темите, които ще бъдат в дневния ред на заседанието; да присъства в Народното събрание по значими теми и въпроси, прозрачно и мотивирано да използва правото на вето. Президентът се ангажира да подкрепя културното и духовното развитие на нацията; да работи за развитие на земеделието във всичките му форми като фактор срещу обезлюдяването на селата и намаляване на пустеещите земи; да осъществява в началото на всяка календарна година "месец на политическите консултации" с лидерите на партиите у нас.

Държавният глава Росен Плевнелиев се ангажира да създаде Съвет на президентите на Република България; да превърне Президентството в стратегически център за задаване на приоритети за дългосрочно развитие на България; да отвори вратите на Президентството за гражданското общество; да утвърди Президентската институция като център на обществен дебат.

Поет е ангажиментът заседанията на съветите към Президента да се предават на живо в интернет, с изключение на тези, свързани с националната сигурност на страната.

Сред другите ангажимента са Президентството да отвори врати за национално представените работодателски и синдикални организации, за граждански обединения и неправителствени организации и други, които да участват в Съветите към Президента; президентът да осигури прозрачност на назначенията и на дейността на Президентската администрация; да има прозрачност и ясни правила по въпросите на гражданството и амнистията; да отстоява активно интересите на българите зад граница и да поддържа активен диалог с тях.

Поет е ангажимент преди посещенията в страната да се организира "мобилна приемна" на Президентската администрация за директен контакт с хората; да продължи инициативата "Българската Коледа"; да осъществява регулярни срещи с националните и регионалните медии, включително и с кореспондентите на чуждестранните медии, акредитирани в България, да информира за срещите, които се състоят на "Дондуков 2".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com