Полицията забрани блокадите на "Орлов мост"

6251
Полицията забрани блокадите на "Орлов мост"

Студеното и мрачно време накара доста хора да се откажат да се присъединят към поредения ден на протести в страната.

В София край езерото от „Ариана” вече има около 100 души. На кръстовището на „Орлов мост”, за разлика от вчера, има полицаи, които са окупирали всеки ъгъл. Те са категорични, че няма да допуснат протестиращи на платното на „Цариградско шосе”.

На Орлов мост демонстранти потрошиха автомобил

Протестите в цялата страна продължиха и днес, но в повечето градове те приключиха по-рано от предвиденото и бяха по-рехави. Блокадата ...

Actualno.com припомня, че вчера вечерта демонстранти за кратко блокираха кръстовището. Изнервен шофьор се опита да мине през тълпата и когато хората се подредиха пред колата му, той подаде газ и качи на капака едно от момчета. Разярената тълпа се нахвърли на колата и изпотроши прозорците, а дошлата на място полиция арестува шофьора, който се оказа пиян (1.6 промила алкохол), без шофьорска книжка и регистриран в полицията заради притежание на наркотици.

Във Варна днешният протест започна с мълчалива седяща стачка, като хората поискаха оставката на кмета Кирил Йорданов. И там протестът не беше толкова многолюден. Днес в защита на Кирил Йорданов беше организирана пресконференция, по време на която деца бяха накарани да вдигат плакати в защита на градоначалника.

В Пловдив протестиращите поискаха официална среща с ръководството на EVN. Такава среща обаче досега не е проведена, нито има съобщение дали изобщо ще се състои. Демонстрантите поискаха също кмета на града Иван Тотев да се присъедини към тях на днешното шествие.

От Благоевград новината е, че хората се отказват от намерението си в неделя, 3 март, да затворят международния път E79, информира БНТ. Като причина се изтъква, че този ден е свята дата за България и не е редно хората, които ще пътуват, да страдат заради безобразията на политиците.

Европа да помогне, иначе революция

В повечето от коментарите, съпътствали оставката на правителството на ГЕРБ, прозира идеята, че това е някакъв "нормален" момент от най-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com