Пореден протест срещу синята зона в София

5478
 Пореден протест срещу синята зона в София

Протестиращи ще излязат днес за пореден път, за да изразят недоволството си от новите наредби на Столична община за паркирането в синята зона.

Протестното шествие започва в 18.30 ч. от площад "Славейков", по ул. "Раковски" до сградата на Столична община. "Без да ви стресирам, искам да ви обърна внимание, че протестното шествие, което сме обявили за 20.09 е по-важно от всички други, в които сме участвали досега! За първи път официални организатори сме ние - гражданите, обединени във ФБ група "НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ". Това е и причината да се обърна към всички вас с най-сърдечна молба да дойдете на площада и да вземете участие в протеста", призовават в социалната мрежа организаторите.

"Шествието ще бъде за хората - за всички нас, които сме потърпевши от новите правила за платено паркиране около домовете ни, както и за хората на бъдещето, които ще минат под четката на зонирането. Няма да искаме оставки, няма да искаме падане на наредби, няма дори да споменаваме имена - този път ще искаме едно единствено нещо, а именно да премахнем данък паркинг за живущите в зони с платено паркиране! Носете свирки, кречетала, барабани, капаци на тенджери...

"Носете си вярата, надеждата и любовта - само така можем да зарадваме най-накрая милата София, издъхваща физически и емоционално от апатичното и безхаберно отношение на една част от гражданите си, които всеки ден биват смазвани от наглостта и алчността на други..."

Протестиращите искат да се сложи край на порочните практики да се събират пари без реално основание. "Да направим опит наистина да участваме в управлението на града ни - защото в крайна сметка животът ни е неизменно свързан с условията в него!", призовават още те.

Редактор: Георги Иванов

Oмбудсманът: По много въпроси със СО се разминаваме

По много въпроси се разминаваме със Столична община (СО). Има елементарни принципи за добро управление. Единият принцип е когато пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com