Пощенските служители излизат на протест

8294
Пощенските служители излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Федерацията на съобщенията към КНСБ призовава служителите на Български пощи към национални протестни действия, ден преди изплащането на пенсиите за април. Причината е в липсата на яснота кога ще бъде подписан договорът с новата охранителна фирма, която ще вози пощенските пратки и парите за пенсии, изплащани чрез пощенските станции.

За да не се провали изплащането на пенсиите и великденските добавки, пощенските служители ще проведат протест пред Министерския съвет, заяви пред Дарик синдикалният лидер Георги Бочев, цитиран от Дарик.

Български пощи е сключило договор за милиони без конкурс

"Български пощи" е най-голямото предприятие в България със своите 11 500 служители. То разчита на външна фирма за инкасовия превоз на п...

В края на март изтича договорът със сегашната охранителна фирма, която разнася пощенските пратки и парите за пенсии. Все още не е ясно кога ще бъде подписан договор с новата фирма, тъй като се чака решение на Комисия за защита на конкуренцията, обясни Георги Бочев. „Докога КЗК и другите органи ще задържат нещата? В основата стои окончателното решение на КЗК", каза той.

От КНСБ настояват също за смяна на сегашното ръководство на пощите. „Недоумяваме защо властта не реагира, защо министерството не реагира, защо правителството не реагира, когато пощите затъват все повече и повече", каза синдикалистът.

Георги Бочев предлага протестните действия да се проведат на 5-ти или 6-ти април, тъй като изплащането на пенсиите започва на 7-ми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com