Посланици призоваха за толерантност към гейовете

12627
Посланици призоваха за толерантност към гейовете
Снимка: БГНЕС

Посланици на страни от Европейския съюз, Северна Америка и Африка изразиха подкрепа на "София прайд 2014". В общо изявление те насърчават хората и институциите в България да застанат зад непредубедеността и толерантността към ЛГБТИ общността (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора), съобщиха от британското посолство в София.

Документът е подписан от 11 посланици, сред които Джонатан Алън, Великобритания, Ксавие Лапер дьо Кабан, Франция, Марси Б. Рийс, Съединените Американски Щати, и др.

Общината съкрати маршрута на София Прайд, организаторите обжалват

Столична община реши да съкрати наполовина маршрута на София Прайд 2014 без конкретни мотиви, съобщиха организаторите на ежегодното пра...

В писмото е записано: "Бихме искали да изразим подкрепа към всички хора, които активно участват или симпатизират на тазгодишното шествие София прайд, което ще се състои на 5 юли 2014 г. София прайд е събитие, което подкрепя правата на човека и толерантността, празнува различията между хората и отрича хомофобията. Маршът също така повишава видимостта на българската ЛГБТИ общност и отправя много важното послание до хилядите млади хомосексуални хора в цялата страна, че не са сами”.

В Прайд събития по цял свят хомосексуални и хетеросексуални хора се събират в подкрепа на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: да живеят, да се обичат и работят без страх от дискриминация, четем още в писмото. То завършва с пожелание за мирно и щастливо отбелязване на празника.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com