Посланик Рубин работи за визита на Тръмп в България

2538
Посланик Рубин работи за визита на Тръмп в България

Всеки ден работя и ще продължавам да работя да посрещнем президента Доналд Тръмп в България, заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин по време на бизнес форум, организирана от Американската търговска камара.

"Не мога да го обещая, защото ако обещая, може и да не мога да изпълня обещанието си. Мога само да работя в тази посока и ще се постарая. Тази цел е много важна”, каза Рубин, цитиран от БГНЕС.

Посланикът на САЩ у нас: Скоро няма да отменим визите за българи

Скоро не може да се очаква отмяна на визите за българите, пътуващи до САЩ, заяви американският посланик у нас Ерик Рубин в интервю за "...

Той коментира, че за него най-важният приоритет, е създаването на работни места.

"Личната ми гледна точка е, че България се справя много добре във всички останали отношения с изключение на това. Трябва да намерим начин да способстваме за по-добър икономически растеж. Тези времена на предизвикателства и кризи са времена, и на възможностите за двустранните ни отношения”, смята посланикът на САЩ у нас.

Рубин е на мнение, че американското и българското общество споделят едни и същи ценности като - сигурност, мир, просперитет, демокрация и свобода.

"Те са изключително важни в контекста на по-далновидния поглед на бъдещето и външната ни политика, а именно-единна, свободна, невредима и мирна Европа. Искам да подчертая, че ангажиментът на САЩ към взаимоотношенията с България е основополагащ и остава непроменен през годините. Даже е по-силно действащ, отколкото в миналото”, заяви Рубин.

Посланикът на САЩ у нас с благодарности към Бойко Борисов

„Във време на множество предизвикателства, пред които е изправен регионът, Вие начертахте смел курс за България и за нейното сътр...

"Сигурността на нашите два народа изисква да посочим, че България демонстрира много силна ангажираност към ценностната система на трансатлантическа общност и това ще бъде преходно приложено в момента, когато България ще поеме председателството на Съвета на ЕС през 2018 г. Прогресът, който е постигнат порез годините, отчасти води до този паметен момент, когато България ще поеме председателството на ЕС. Много институции и организации помогнаха за това, включително и Американската търговска камара, което трябва да бъде признато и оценено по достойнство”, коментира американският посланик.

Той отбеляза колко много американски компании оперират в България и добави, че "фактът, че американските компании гласуват доверие в България е достатъчен стимул”.

Посланикът посочи, че българската икономика расте с близо 3% годишно, което е над средното ниво за ЕС. Според него тези фактори предвещават добро развитие за компании, желаещи да инвестират тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com