Постно и вкусно – мисията възможна

1192
Постно и вкусно – мисията възможна
Снимка: Лидл

Неоспорим факт е, че постите са стари, колкото и света. Чрез тях хората периодично осигуряват на организма си нужното пречистване и разтоварване, изключвайки временно от менюто си месо и блажни продукти. Ако отворите някоя стара книга с рецепти, ще откриете, че много често ястията следват сезоните и са съобразени с тематичните продукти, характерни за всеки един от тях. Напоследък все повече хора се завръщат към корените на предците си като начин да поддържат балансирано и пълноценно меню, което се оказва полезно не само за собственото им здраве, но и за здравето на планетата.

По-честият прием на плодове, зеленчуци и фибри при постенето наподобява основните принципи, описани в планетарната диета. Тя е изготвена през 2019 г. от екип от 37 световно признати експерти по хранене, здраве, устойчивост, селско стопанство и политика като научна основа за глобална промяна в храненето. Счита се, че следвайки този модел можем да си набавим всички необходими хранителни вещества, тъй като той е основан на умело съчетаване на храни, които са източници на растителни протеини.

Развивайки продуктовата си гама от собствени марки въз основа на най-новите научни познания, с фокус върху предлагане на максимално изчистен краен продукт, Лидл България въвежда редица иновации. Такъв пример е собствената марка Vemondo, подходяща както за вегани и вегетарианци, а в случая са и чудесно разнообразие и за постещите.

Споделяме бърза и много свежа рецепта за смути, която ще се превърне във фаворит на всяка постеща домакиня, бореща се със заклети месоядци вкъщи:

Веган сладоледен шейк с ванилия и горски плодове

Всички необходими продукти за тази рецепта може да откриете тази седмица в Lidl: 

1л.овесена напитка Vemondo

300 гр. вегански сладолед

3 с.л. вегански крем за мазане

30 гр. джинджифил

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. мед

1 стрък прясна мента

Начин на приготвяне:

В отделни порции смесваме овесената веганска напитка с веганския сладолед, крема за мазане, настъргания джинджифил, лимоновия сок и меда. Приготвяме шейка, като пасираме добре съставките и го поднасяме с прясната мента.

Сигурни сме, че след подобна рецепта няма да има разочаровани любители на месото. А- от понеделник в Lidl може да откриете още много изкушения от продуктовата гама на Vemondo, независимо дали спазва пости или просто искате да опита нещо вкусно и различно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com