Прабългарска юрта в столичния зоопарк

15887
Прабългарска юрта в столичния зоопарк
Проектът е дело на сътрудничеството с младежката организация „Багатур”, която възражда прабългарските ценности

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на 8 май от 13 часа на откриването на изложба „Прабългарска юрта” в Столичния зоопарк, съобщиха от Столична община. Изложбата се открива по повод Деня на храбростта на българската армия. Това е образователна експозиция с постоянно местоположение в Зоологическа градина София, която е уникална за България и за Балканите.

Юртата е прабългарското походно жилище с пълна експозиция на прабългарско въоръжение от онова време. Според светогледа на прабългарите човекът и животните са равнопоставени и неотделима част от природата. Прабългарите са възпитавали младежта в уважение към животните и стремеж да живеят в хармония с тях. Целта на експозицията е да припомни тези забравени ценности и да привлече вниманието на младото поколение към тази част от нашата славна история.

Вдигат цената на билетите за зоопарка

Ръководството на Софийския зоопарк е внесло предложение в Столичния общински съвет цената на билетите за вход в зоопарка да бъде увели...

Проектът е дело на сътрудничеството с младежката организация „Багатур”, която възражда прабългарските ценности, като в случая акцентът е върху начините за оцеляване.

Представители на тази организация ще разкажат накратко за това и ще направят демонстрации. На откриването са поканени Лесли Дики - изпълнителен директор на Европейска асоциация на зоопарковете и аквариумите, Мифануи Грифит - председател на ЕАЗА Академия, Вим Ферберкмос - директор на Гайа Парк и ментор на Зоопарк София за приемането му в ЕАЗА.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com