Предлагат куче вместо агне в ресторант в Бургас

49222
Предлагат куче вместо агне в ресторант в Бургас

Пролетно агне по китайски може да си поръча всеки в Бургас, в известен китайски ресторант на центъра на града. Екзотиката е, че за авантюристично настроените кулинари се сервира вместо агънце кученце. При това два вида. За новобогаташите се предлагат специална порода лаещи, отгледани във ферми в Далечния Изток, пише burgasutre.bg. 

Кучетата се доставят по поръчка и са много скъпи - над 1000 лева. За средния българин порцията е малко над 50 лева. Опитали от храната казват, че месото е някак по-плътно и по-жилаво. От кухнята на заведението, което сервира кучешко вместо агнешко обясняват, че месото е по-жилаво, ако животното се е хранило с месо и кокали. Ако е отгледано със суха храна и зеленчуци, било перфектно за ядене. Кучешките дробчета се сервират отделно. Според специалисти са абсолютно чисти за разлика от бъканите с хормони и всякаква друга химия пилешки и свински дробчета.

Без смартфони в ирландските ресторанти

Активните потребители на смартфони и таблети все по-често се превръщат в персона нон грата в ресторантите в Дъблин. Посетител, който п...

Най-подходящи за консумация били здравите късокосмести по-едри помияри, уверява готвачът-китаец. Колкото по-младо е четирикракото, толкова по-вкусно е, твърди той. Ще научим и българите да ядат кучешко. Месото на тези животни е много полезно, кълне се готвачът. Той не знае кога точно неговите сънародници са започнали да ядат кучешко, но разправя, че неговата консумация в родната му страна е свързана с много стара традиция и е изключително популярна. Месото се използвало като мезе за коктейли, семейни събирания и специални случаи. Казват, че то засилва мъжката полова мощ, стопля кръвта в студените зимни нощи и лекува много болести. Китайците го смятат за пълно с протеини и много добра алтернатива на пилешкото, свинското и говеждото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...