Превантивно обезопасяват спирки

13223
Превантивно обезопасяват спирки
Снимка: БГНЕС

Спирката на подлеза на НДК се очертава като едно от най-рисковите места, на които може да чакате рейс, трамвай или тролей. За по-малко от 24 часа, тук станаха 2 катастрофи, едната от които завърши с автомобил на тротоара, който помете мъж и внука му. За щастие пострадалите са добре. Според експерти, бетонните колчета по тротоара са намалили скоростта на автомобила и са предотвратили по-тежък инцидент, съобщава БТВ.

И докато днес екипите на общината поставяха нови колчета на мястото на пометените вчера, друга катастрофа стана на метри от мястото. За щастие отново без жертви и сериозно пострадали.

Втора катастрофа в подлеза на НДК за два дни

След като вчера в подлеза на НДК кола помете възрастен мъж и внука му, на същото място днес е станала поредна катастрофа. Два автомобил...

От началото на годината общината е проверила състоянието на 578 спирки. От тях 25 са установени като рискови, а 23 са вече допълнително обезопасени.

“И повдигнахме на 56 спирки пешеходните пътеки, за да може да намалим скоростта. Оказва се, че колчетата имат полезно действие и предпазват пешеходците”, обясни Васил Начевски от "Транспортна инфраструктура" към СО.

Обезопасена е и спирката, където през лятото загинаха 6-годишно дете и младо момиче, които бяха пометени от пиян таксиметров шофьор. Майката на Съни, една от жертвите, е категорична, че всички спирки, без изключения, трябва да са обезопасени. „В Прага на всеки 5 метра има пешеходна пътека и всяка една спирка е обезопасена, след като там могат да го направят защо не тук? Значи е възможно”, коментира Мирослава Асенова.

Паунка пък помни друг трагичен инцидент, който отне живота на двама младежи през лятото на 2011-та. И на тази спирка колчета са монтирани след катастрофата. „Аз затова седя там на пейката, до там сигурно няма да дойде колата сигурно”, казва тя.

Главен път София - Варна, след с. Шереметя е затворен за движение заради катастрофа

Главен път София - Варна е затворен за движение зарадикатастрофа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново. Произшестви...

Рисковите места за чакане на градски транспорт вече се обезопасяват превантивно, обещават от общината и отбелязват, че една от най-натоварените спирки в столицата вече е обезопасена по модерен начин.

Тази година от "Московска 33" са инвестирали между 50 и 60 хиляди лева за обезопасяване на спирките. Парите, отделени за подобряването на инфраструктурата, не са в тежест на общинската хазна, като имаме предвид, че бюджетът на столицата за 2013-та е 1,20 млрд.лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com