Продължава издирването на изчезналите в Стара планина

36886
Продължава издирването на изчезналите в Стара планина

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина младежи. Три момчета на 20 години, две от Велико Търново и едно от Стара Загора се изгубиха на 18 май в района на връх Ботев в Стара планина. Първият сигнал за младежите е получен на 18 май в 18.17 часа от техен приятел, който не е бил с тях. Те са му се обадили, че са в района на голям водопад.

При един от разговорите по телефона с ПСС момчетата са казали, че се движат по пътека, виждат хижа и след половин час ще са на нея. Но около 21.40 ч. същия ден те са съобщили на служителите от Планинската спасителна служба, че не знаят къде се намират и е започнала акцията по издирването им. Момчетата са напуснали пътеката, по която са се движили заради това, че е започнало да вали дъжд и им е станало студено. Последният разговор с тях е проведен сутринта на 18 май  около 08.00 часа, когато те са съобщили, че са добре и са пренощували в пещера.

Загива иглолистна гора в Стара планина

Десетки хиляди декара иглолистна гора в Стара планина и Средна гора изсъхват поголовно, съобщи БГНЕС.Само за месец съхненето на черен и...

Оттогава няма връзка с младежите, тъй като мобилните им телефони са останали без батерии. Мобилните оператори са свели района на издирване до зона с ширина от 20 километра. Пет отряда, от близо 25 души, на Планинската спасителна служба (ПСС) издирват младежите. Това са отрядите от Троян, Сопот, Карлово, Калофер и Пловдив, а днес най-вероятно ще се включи и екип от София.

Акцията по издирването на момчетата продължи и през нощта. Издирването е затруднено от факта, че местността е силно пресечена, а метеорологичните условия са лоши. Валежите и мъглата не позволяват в издирването да се включи хеликоптер.

 

 

Пет български спортни легенди получиха орден "Стара планина"

Йордан Йовчев, Йорданка Донкова, Сийка Барбулова, Стоянка Груйчева и Георги Костадинов бяха наградени официално от президента на Бълг...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com