Проектите по програма "Фестивали" вече ще трябва да доказват и авторски права

3563
Проектите по програма "Фестивали" вече ще трябва да доказват и авторски права

По искане на Музикаутор вече ще има допълнителен критерий за оценка на проектите по програма „Фестивали“ на Национален фонд „Култура“. Това е потвърдил в свое писмо до Музикаутор изпълнителният директор на фонда Борислав Геронтиев.

Кандидатстващите проекти вече трябва да бъдат придружени от доказателства за отстъпването на авторските права, свързани с реализацията на проектните дейности. До този момент подобен критерий липсваше, което ощетяваше авторите на изпълняваните в рамките на проектите произведения.

Рашидов остави наследниците на Талев сами да се борят за "Железният светилник"

Наследниците на Димитър Талев трябва сами да защитят правата върху творбите на писателя, издадени в Македония. Това на практика казва в...

Музикаутор вярва, че защитата на интересите на авторите е от ключово значение за българските институции, за да е възможно развитието на музикалната индустрия в страната.

Припомняме, че уреждането на правата при организирането на концерти и всякакви други публични прояви е задължително, съгласно Закона за авторското право и сродните му права. Още през юни 2015 г. българските музиканти Богдана Карадочева, Васил Найденов, Стефан Димитров, Митко Щерев и Тончо Русев поискаха от министъра на културата Вежди Рашидов повече гаранции в тази посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com