Прогноза за времето - 13 февруари (сряда)

3982
Прогноза за времето - 13 февруари (сряда)
Снимка: iStock/Guliver

Днес облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи на места над Горнотракийската низина и над Югоизточна България. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, на места в Източна България и временно силен, от север-североизток. Ветровито ще бъде и по долината на Струма. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а максималните – между 2° и 7°.Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще е облачно, около обяд от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Зимата се завръща със силен вятър

Времето ще застудее от вторник. Със силен вятър от северозапад над страната ще нахлува студен въздух и през деня температурите ще се по...

Над планините ще е облачно, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, временно до силен. Ще е студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра – около минус 12°.

През следващите дни в Източна България ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде предимно значителна, над Западна България в четвъртък временно ще се разкъса и намалее и сутрешните температури в котловините там ще са сравнително ниски - до минус 6°, минус 7°; в останалата част от страната минимални - между минус 4° и 1°. Максималните ще са между 4° и 9°. В петък минималните ще са малко по-високи, дневните – слабо ще се понижат. По-голяма е вероятността за превалявания от сняг в петък, но те ще са слаби и само на отделни места, главно в планинските райони. В събота вятърът и в източните райони ще отслабне. Облачността ще е разкъсана, на места след обяд и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат, дневните - ще се повишават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...