Прогноза за времето - 17 юни 2023 г. (събота)

4918
Прогноза за времето - 17 юни 2023 г. (събота)
Снимка: iStock

През нощта в западната половина от страната, главно в Северозападна България и Софийско, ще има локални интензивни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На изток в отделни райони все ще има слаби превалявания, но постепенно ще спрат и облачността ще се разкъса до предимно ясно. 

Утре още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи. Има и опасност от гръмотевични бури. На места очакваните нови количества ще достигнат 50 мм. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони - североизточен, вятър. Температурите ще останат в широки граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° на места в североизточните райони, в София - около 17°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд - значителна. На места ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 12-18 юни 2023 г.

В понеделник над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъжодвна облачност и в много райони ще има краткотрайни в...

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в масивите от Западна България, ще има интензивни краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя в Западна България валежите ще спират. В Централна и Източна с прекъсвания ще продължи да вали, в отделни райони след обяд - интензивно, на места с гръмотевици. Температурите ще се понижат и на изток и максималните ще са предимно между 21° и 26°.

В понеделник все още ще има условия за краткотрайни следобедни валежи и гръмотевици, главно в източните райони; над западните ще преобладава слънчево време. Ще започне повишение на температурите.

Май 2023 г. - вторият най-топъл в света, но студен за България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com