Прогноза за времето - 23 ноември (петък)

7988
Прогноза за времето - 23 ноември (петък)
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

През деня облачността над Западна България ще остане по-често значителна, докато над централните и източните райони ще се разкъсва и намалява и до предимно слънчево. В низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб в Източна България до умерен със северна компонента. Максималните температури ще са 3°-5° в Северна България, в Южна - от 6° до 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова.

По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява след обяд и до предимно слънчево. По-значителна, предимно ниска, ще е облачността през по-голямата част от деня на юг. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Прогноза за времето - 22 ноември (четвъртък)

Днес от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд и да спират, най-късно в югоизточните райони. Ще духа умерен вятър от север-...

Над планините сутринта облачността ще е предимно значителна. По-късно през деня ще се разкъсва и намалява, след обяд над планините в източната половина на страната - по-често до слънчево. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който в по-ниските планински части на Западна България ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

В събота сутринта ще е по-студено, но през деня вятърът ще се ориентира от югозапад и бързо ще се затопля. Ще има временни увеличения на облачността, висока и средна. В северозападните райони и в западния и централния участък от поречието на Дунав ще бъде почти тихо, със значителна ниска облачност, на места видимостта ще е намалена; в тези райони и температурите ще остават чувствително по-ниски.

В неделя ще бъде още малко по-топло, но с повече облачност през втората половина от деня над западната половина от страната. През нощта срещу понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд. В източната половина от страната вятърът от юг-югозапад ще се усили. Ще се повишат минималните температури, дневните ще останат високи. Валежите ще обхванат цялата страна, има повишена вероятност на места да са значителни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com