Прогноза за времето - 5 март (понеделник)

7130
Прогноза за времето - 5 март (понеделник)
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. Минималните температури тази нощ бяха между минус 5° и 0°, в югозападните райони до 4°-5°. Заради отрицателните температури в сутрешните часове на много места, главно в Северна България ще има заледявания.

Днес в следобедните часове, главно над югозападните райони отново ще завали дъжд, предимно слаб. Вятърът ще е слаб, в Източна България – до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 2°-3° в Северозападна България до 12°-13° в югозападните райони. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Анна Дякова.

Седмична прогноза за времето за 5-11 март

В понеделник температурите слабо ще се понижат и ще бъде предимно облачно и отново на места ще превали дъжд. Във вторник – темпе...

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за март.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. След обяд над масивите в западната половина на страната ще завали дъжд, над 1700-1800 метра – сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Във вторник и сряда все още температурите ще са в доста широки граници, на места в Северна България ще е студено. Но затоплянето ще продължи, по-чувствително и в цялата страна ще бъде към края на седмицата, когато максималните температури ще достигат на места до 18°-20°. До четвъртък ще преобладава облачно време, на места ще има и превалявания, предимно от слаб дъжд.

Прогноза за времето за месец МАРТ

Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между ...

През нощта срещу вторник временно валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят, а в северозападните и крайните североизточни райони ще превали и сняг. Вятърът често ще е умерен, във вторник - югоизточен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще се ориентира от югозапад, в сряда временно ще бъде западен, в четвъртък - северозападен, в източните райони - североизточен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com